Care-i adevarata problema in cazul poluarii si incalzirii globale?

Ne plangem toata ziua de faptul ca o sa ajungem sa murim in chinuri, fierband in suc propriu din cauza incalzirii globale si cautam vinovati pentru treaba asta.

Incercam asa cum ne e firea sa dam vina pe cei 1% dintre marii bogati ai lumii, pe fabrici, mine sau uzine care “polueaza” si distrug viitorul copiiilor.

Dam vina pe vaci, pe companii bigpharma si pe orice altceva ni se pare c-ar putea avea vreo vina pentru faptul ca lumea se zbate in saracie in timp ce cantitatea de resurse disponibile se diminueaza pe zi ce trece, insa niciodata nu dam vina pe noi.

Suntem atat ignoranti incat nu observam faptul ca primii vinovati suntem noi, cei care nu doar ca suntem niste ipocriti atunci cand le plangem de mila unor copii saraci ce se nasca fara vreun viitor, ci si ignoranti atunci cand “incurajam” tacit politici de stanga care ii motiveaza pe unii sa toarne copii pe banda rulanta fara ca ei sa aiba macar un minim de resurse ca sa-i creasca.

Pana de curand (inainte de anii ’60) natura a gasit metode ca sa decimeze populatia si sa mentina un oarecare echilibru. Mai aparea cate un despot ce-si ucidea sclavii cu sange rece, se mai isca un razboi motivat de diverse orgolii si astfel mai piereau cateva zeci, sute sau chiar sute de mii de soldati; lipsa de medicamente facea ca speranta de viata sa fie mai mica etc.

Desigur majoritatea celor ignoranti si prost educati care cred ca e OK sa incurajam lenea, asociaza problemele cu care ne confruntam acum cu marea industrializare de la inceputul anilor ’70 pentru ca sunt prea idioti ca sa inteleaga faptul ca oferta creste doar daca creste si cererea.

Astea fiind zise, concluzia finala, oricat de cinic ar suna, e ca toate “nenorocirile” relationate cu incalzirea globala ni se trag de la faptul ca ne-am inmultit ca niste paraziti, ca niste termite si am inceput sa devoram fara control resursele de care dispunem. Desigur, resursele n-ar trebui sa reprezinte o problema majora atat timp cat le-am putea regenera in timp util, insa simplul fapt c-am ajuns atat de energofagi si dependenti de o serie de “luxuri” fara de care aparent nu mai poate sa traiasca nimeni.

Si nu e c-o spun eu fiindca m-am trezit dintr-un vis in care mi s-a revelat adevarul ci o confirma studii ce au demonstrat faptul ca fiecare copil care se naste in plus, indiferent unde o face, si care ajunge intr-un final matur si sanatos ajunge sa fie responsabil pentru 58,6 tone de emisii de CO2 pe an.

Asa ca inainte sa ne imbatam cu apa rece spunand ca gradinile urbane si masinile electrice or sa ne salveze de la pieire mai bine ne asumam cu responsabilitate faptul ca toate astea ni se trag de la politicile de stanga ce incurajeaza turnatul de copii pe banda rulanta pentru a intretine lenea cu ajutoare sociale acordate pentru fiecare copil in parte.

Nu spun ca ar trebui sa se puna taxa pe copil sau sa se interzica nasterea unui copil cum s-a intamplat de curand in China ci ca mai degraba ar trebui sa se faca un sistem care sa descurajeze futaiul iresponsabil. Astfel la nasterea fiecarui copil, parintii sa fie OBLIGATI sa faca dovada ca au din ce sa-l intretina, iar daca sunt incapabili sa faca lucrul asta atunci copilul ar trebui institutionalizat si dat unei familii care chiar il poate intretine pentru ca alta solutie de a stopa fenomenul nu exista. S-au nascut deja suficienti copii fara viitor, iar o mare parte dintre ei au ajuns, fara prea multa educatie, la o varsta la care cred ca totul pe lumea asta li se cuvine, doar fiindca e democratie.

Probabil ca vi se pare ca suna mult prea aiurea ceea ce spun, insa in tarile civilizate unde lumea nu e incurajata sa faca un copil pentru mama, altul pentru tata si un al treilea pentru biserica, parintii sunt doar niste tutori legali ai copiiilor, iar statul e obligat prin constitutie sa-i apere pe copii in primul rand de proprii parinti. Epoca lui “eu te-am facut, eu te omor” a apus de cam mult timp.