Da cu Andi ce aveti?

angry-man-274175

In urma cu vreo 20 de ani mama cazuse intr-o depresie profunda in urma unor probleme in justitie asupra carora n-am sa detaliez. Ce am sa spun doar e ca procesele au fost rezultatul faptului ca n-a dat „dreptul” cui si cand i s-a cerut, iar lucrul asta a facut ca situatia ei sa se agraveze cand putea sa se musamalizeze ca in cazul multor altora.

Profitand de vulnerabilitatea ei psihica o sumedenie de avocati si preoti deopotriva au profitat si au stors-o de bani pana la ultimul leu, iar pierderea celor 8 procese a culminat cu un soc psihic ce a impins-o spre o boala psihica fara leac. Desigur, sunt putini care stiu lucrul asta si mai ales aspectele delicate ale povestii. (o poveste oarecum similara a aparut de curand pe vice.com)

Iar unicul lucru pe care am vrut sa-l sugerez in cazul asta a fost faptul ca am vazut cu ochii mei cum un om poate sa se transforme de la un an la altul si din prieten sa-ti devina brusc dusman.  N-am putut s-o reneg in vreun fel, n-am putut s-o condamn in vreun fel si astfel am invatat s-o inteleg.

Desigur odata cu instaurarea bolii acei oameni impotriva carora mama-si ducea razboiul imaginar au inceput sa se imparta in doua categorii si anume cei care au inteles ca e vorba de o persoana bolnava psihic si cei care au luat orice vorba in vant drept un afront personal si astfel s-au apucat nu doar sa marginalizeze familia ci si s-o stigmatizeze si s-o critice pentru gafele facute de mama. Ori familia n-avea nicio vina pentru comportamentul omului respectiv, iar in acele momente in care persoana in cauza pierduse totul familia era de fapt unicul lucru care-i ramasese si singurii care aveau obligatia morala sa incerce sa inteleaga si sa nu se distanteze pentru ca orice distantare provoca un anumit nivel de agresivitate.

De ceva vreme stim cu totii ca Olivia Steer, sotia lui Andi Moisescu pare c-a luat-o razna rau de tot si nu doar ca instiga la fel de fel de absurditati, dar lucrul care cred ca ne contrariaza cel mai mult nu e ca ea scrie aberatii ci ca are si fani infocati care nu doar pun in practica ci o si sustin.

Acum treaba asta cu sustinerea e cu doua taisuri pentru ca unii o fac cu buna stiinta pentru a face trolling in timp ce altii sunt la fel de inconstienti precum Olivia si slab educati fiind cred orice paranoia despre care citesc pe net.

Ieri Alina Ciobanu de la EVZ a dat pe net o gluma, apropo de elucubratiile cu care ne-a obisnuit Olivia si l-a taguit pe Andi. Probabil ca gluma era cat de cat inspirata in alt context insa nu mi se pare OK sa glumesti public pe tema casniciei omului mai ales daca nu stii concret prin ce trece acesta.

Reactile la postarea respectiva, postarea in sine si apoi „scrisoarea” asta deschisa adresata lui Andi mi-au dat de inteles ca toata lumea care scrie/glumeste pe subiect se asteapta ca Andi sa faca ceva in privinta asta.

Si cam ce-ar putea sa faca Andi?

  • Sa-si bata nevasta pana la epuizare si sa faca pe urma parnaie pentru asta?
  • Sa divorteze de nevasta cum ii sugereaza unii subtil si sa lase doi copii prada vulturilor media in timp ce sunt plimbati prin tribunale pentru stabilirea custodiei pentru ca mai apoi sa creasca separati de unul dintre parinti?
  • S-o interneze pe Olivia intr-un spital de nebuni expunandu-si astfel familia unui adevatat linsaj mediatic?

Nu prea inteleg de ce are lumea asteptari ca Andi sa faca ceva pentru ca inainte de toate e sotia lui, buna sau rea. E femeia cu care are doi copii, femeia care poate i-a fost alaturi in momentele cele mai grele si care poate l-a ascultat atunci cand nu-l asculta nimeni. Poate e singura persoana care l-a incurajat atunci cand toata lumea il descuraja si poate ca este sau a fost femeia alaturi de care s-a simtit implinit. De ce sa se intoarca impotriva ei? De ce sa faca ceva ce ar putea sa cauzeze vreun fel de atingere copiiilor sai? Pentru ca asa vor niste indivizi care cred ca sunt indreptatiti sa ceara distrugerea unei familii doar bazandu-se pe postarile publice ale unuia dintre soti?

Oameni buni, eu unul am crescut fara unul dintre parinti de la varsta de 8 ani cand intr-o sala obscura de tribunal un judecator m-a intrebat scurt cu cine vreau sa raman. Cu mama sau cu tata?

Asa ca zic ca-i mai bine sa va vedeti fiecare de problemele voastre, de familia voastra si de opinile voastre pentru ca oameni precum Andi Moisescu n-au nevoie de nimeni care sa le spuna ce sa faca in viata. Andi are dreptul sa decida singur daca si cat va mai tolera postarile sotiei sale si mai ales dac-o sa faca ceva in privinta asta pentru ca n-are nicio obligatie morala fata de nimeni altcineva decat fata de el si copiii lui.

Si eu scriu adeseori articole sau postari care nu-s pe placul neveste, dar pentru aia nu ma ameninta cu divortul doar pentru ca pe langa ea mai exista vreo cativa care nu-s de acord cu mine.

angry-man-274175