Ghiciti Tara #16

rainy-31

#1:

Preotul misionar Răzvan Ioan Scurtu de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna“ din Iaşi a fost oprit de la slujire şi decăzut din treaptă de către reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Măsura a fost luată după ce conducerea spitalului a reclamat la MMB că preotul încearcă să convingă mamele să nu-şi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu folosească cardurile bancare.

#2:

Un consumator nou de energie electrică din România este conectat la rețea în 182 de zile, ceea ce este enorm, comparativ cu 20 de zile, cum este în vestul Europei. Pentru a primi aviz de la compania de stat Electrica SA un consumator nou trebuie să știe exact ce consum energetic au aparatele electrice neachiziționate încă, iar consumatorul să dețină solide cunoștințe de fizică.

#3:

La Alba Iulia, primăria a pregătit un spectacol cu muzică şi mâncare gratuită. Romii nu s-au înghesuit însă să participe – spun că ar fi preferat ca evenimentul să aibă loc în sânul comunităţii lor. Mai rău, prezentatorul festivităţii a fost un controversat consilier local, care a propus în trecut ca femeile rome să fie sterilizate după prima naştere.

rainy-31

#4:

Peste 7 tone de carne expirata, 1.733 de oua, peste 900 de kilograme de produse lactate, 636 kg de peste, 80 de litri de lapte si peste 1.100 kg preparate din carne au fost confiscate, in martie, in urma controalelor desfasurate in Arges de inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, anunta Mediafax.

#5:

O statistică tulburătoare, aproape jumătate din copii au băut alcool cel puțin o dată. E vorba despre copiii români. Și unii ajung în coma alcoolică la spital la 12 ani sau fac ciroză la 15 ani.

#6:

În Bacău, un singur spital trebuie să trateze jumătate din populația județului. Medicii recomandă internarea după ce analizează cu mare grijă gravitatea fiecărui caz în parte. În 2007 a început construcția celui de-al doilea spital, dar de trei ani lucrările bat pasul pe loc.