Ghiciti tara #2

Asemeni postarii trecute, am sa las mai jos niste pasaje pentru ca pe baza lor sa incercati sa ghiciti tara:

#1:

O ambulanţă care se grăbea să ajungă la răniţii într-un accident de circulaţie a provocat la rândul ei alt incident în apropiere de Iaşi. A derapat şi a lovit maşinile care se ciocniseră, apoi a ricoşat în gardul unei case. Drumul era plin de gheaţă şi deşi răspunderea este a primăriei, inclusiv şoferul salvării a fost amendat pentru accident.

#2:

Incendiu de proporţii azi noapte, într-un bloc din municipiul Bistriţa. Peste 200 de oameni au fost evacuaţi, iar un copil de opt ani a ajuns la spital intoxicat cu fum. Zeci de pompieri s-au luptat cu focul care s-a extins cu repeziciune şi a cuprins acoperişul şi pereţii izolaţi cu polistiren.
Actualizare 12:00. Cauza incendiului este o lumânare aprinsă și care a fost uitată de mai mulți copii care locuiau nesupravegheați într-un apartament de la etajul 4. Mama acestora este la muncă în străinătate.

#3:

Decalajele dintre regiunile ţării vor creşte şi în următorii ani. Potrivit Comisiei de Prognoză, bucureştenii vor câştiga cu mult peste media pe ţară, în vreme ce nordul Moldovei şi zona Olteniei se vor lupta şi mai mult cu sărăcia. Specialiştii leagă aceste evoluţii şi de infrastructură. Atâta vreme cât zonele sărace nu vor fi legate de Capitală şi de graniţe prin autostrăzi şi căi ferate de mare viteză, e aproape imposibil să atragă investitori.

#4:

Dumnezeu este ultima speranţă a parlamentarilor în relaţia cu Direcţia Naţională Anticorupţie. Forţele divine au devenit laitmotivul discursurilor parlamentarilor, atunci când le cer colegilor să le păstreze imunitatea intactă. De exemplu, senatorii Dan Şova şi Varujan Vosganian s-au dat cu mir şi au citit rugăciuni în plen înainte de votul decisiv. Aşa au reuşit să-i convingă pe colegii lor să nu dea curs cererilor DNA. Procurorii arată, însă, în referatele lor că mulţi dintre parlamentari au tot încălcat poruncile divine.

#5:

Îmbulzeală în autobuzul lui Moş Crăciun la Galaţi. Peste 200 de copii au fost dezamăgiţi pentru că mulţi adulţi le-au luat-o înainte: aproape s-au călcat în picioare ca să intre în vehiculul decorat de sărbătoare. Nici Moş Crăciun nu a mai avut loc şi a rămas să împartă cadourile în staţie.

#6:

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit aproape 140 de kilograme de alimente expirate sau depozitate necorespunzător, într-un hipermarket din Constanţa. Controlul a fost făcut după ce 18 clienţi ai magazinului au fost la spital, în această săptămână.

white polar owl sitting on a stick in the zoo
foto via GraphicStock