Ghiciti Tara #17

#1:

Grădiniţele fără autorizaţie funcţionează în continuare şi încasează zeci de mii de lei lunar. Asta deşi în urmă cu câteva săptămâni, imagini cutremurătoare au fost date publicităţii dintr-o astfel de grădiniţă aflată într-un cartier de lux al Capitalei. Mai-marii din Educaţie spun că nu pot face nimic în această situaţie şi că părinţii sunt cei care ar trebui să verifice actele instituţiilor. În doar câteva ore, reporterii Digi24 au descoperit două grădiniţe care funcţionează ilegal în Bucureşti.

#2:

Bucăţi preluate integral dintr-o lucrare de specialitate se regăsesc în expunerea de motive a unui proiect de lege. Este vorba despre iniţiativa privind suprataxarea marilor magazine. Expunerea a fost copiată de pe mai multe site-uri dedicate elevilor şi studenţilor, „pentru a fi explicată mai bine”, spune iniţiatorul. Asta deşi deputatul s-a ocupat, timp de şapte ani, de administrarea unui magazin comercial.

#3:

România se află pe primul loc în topul sărăciei în Uniunea Europeană: peste 24 % dintre români trăiesc în risc de sărăcie. Cei mai expuși la acest fenomen sunt copiii, o parte trăiesc condamnaţi la sărăcie, invizibili pentru statul român, din cauza lipsei actelor de identitate.

homeless-1152516

#4:

Partidele anunţă reguli de integritate şi nu se sfiesc apoi să le încalce. PSD continuă să promoveze în funcţii politicieni cu probleme penale sau chiar condamnaţi. PNL, care a promis în campania electorală din 2014 că nu va primi traseişti, s-a îmbogăţit cu 9 parlamentari veniţi de la alte formaţiuni. Şi partidele mici proclamă principii pe care nu le respectă.

#5:

Bursa locurilor de muncă organizată la Iaşi a atras mai mulţi vârsnici decât tineri. 120 de agenți economici s-au prezentat la eveniment cu peste 1.400 de locuri de muncă disponibile în mai toate domeniile. Dar, surpriză, încă dinainte de deschidere, în faţa clădirii s-au adunat persoane de vârsta pensionării care trăiesc din ajutorul social pe care îl primesc de ani buni de la primărie. Şi nu vă gândiţi că aceştia au venit să îşi caute de muncă pentru că mulţi nici măcar nu ştiau ce caută acolo, pentru că au fost trimiși de primarii comunelor în care locuiesc.

#6:

Maica Mina este acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani în formă continuată. Mai exact, mănăstirea a cărei stareţă era, primea, periodic sponsorizări de la o companie farmaceutică, însă, ulterior, banii erau viraţi în conturile unor salariaţi de încredere ai firmei, sub diverse pretexte, ca de pildă achiziţie de tablă sau lemn pentru iconostas.
La rândul lor, angajaţii firmei, care jucau rolul de furnizori ai acestor mărfuri, ridicau banii şi îi returnau companiei farmaceutice.