Ghiciti Tara #3

abandoned-house_fkOlrUdO

#1:

26 de tineri care au terminat cursurile unei şcoli post-liceale din Craiova trebuie să se întoarcă în bănci, deşi au absolvit încă de acum trei ani. Ei trebuie să dea examene de diferenţă la mai multe materii din cauză că au învăţat după programa altui profil faţă de cel la care erau admişi.

#2:

Cea mai mare trambulină naturală de sărituri din Europa, amenajată acum mai bine de jumătate de secol la Borşa, este în paragină. În perioada comunistă, trambulina de 110 metri a găzduit cele mai importante competiţii interne şi multe concursuri internaţionale. După 1989, autorităţile nu au mai găsit bani pentru întreţinere.

#3:

O tânără de 27 de ani a fost reținută de polițiștii timișoreni, după ce a păcălit zeci de oameni să ia credite false în valoare de zeci de mii de euro. Oamenii achitau taxele tranzacției și chiar primele rate, dar nu primeau niciun împrumut.

abandoned-house_fkOlrUdO

foto via GraphicStock

#4

România continuă să aloce bani pentru un proiect mort, început în perioada de glorie a socialismului şi pentru care am plătit, în total, un miliard de dolari. E vorba despre combinatul siderurgic de la Krivoi Rog, Ucraina, a cărui construcţie a îngheţat de aproape două decenii. În acest an, autorităţile de la noi vor contribui cu peste patru milioane de lei la paza şi întreţinerea lucrărilor, deşi şansele de a-şi recupera investiţiile scad pe zi ce trece. În 2015, 76 de români au asigurat paza combinatului din ţara vecină.

#5

A trecut mai bine de un an şi jumătate de când două drumuri naţionale din vestul ţării s-au surpat şi nici până acum nu au fost reparate. Este vorba despre şoseaua care duce la cascada Bigăr, în judeţul Caraş-Severin, şi de un drum naţional din Hunedoara. Ambele au cedat în vara lui 2014, din cauza ploilor torenţiale. Deşi traficul este îngreunat, CNADNR nu a început nici acum reparaţiile. Şefii companiei de drumuri au promis, din nou, că vor fi terminate lucrările anul acesta, însă deocamdată nu dispun de fonduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *