Ghiciti tara #4

Sausage on fork

#1:

Kilometrajul dat înapoi îi costă pe şoferii din România peste 300 de milioane de euro pe an. Maşinile a căror uzură este ascunsă, au un preţ nejustificat de mare. Apoi, când îşi arată adevărata condiţie, şoferii trebuie să bage adânc mâna în buzunar pentru reparaţii.

#2:

Problemele au apărut în urma unei avarii la unul dintre cele două cazane de la Electrocentrale. Autorităţile locale au precizat că reluarea furnizării apei calde şi a căldurii la parametrii normali se va face cel mai devreme mâine, după ora 16.

Nu este pentru prima dată în acest an când un cazan al CET se defectează. Săptămâna trecută, timp de două zile o altă avarie a lăsat oraşul fără apă caldă şi temperaturi scăzute în calorifere.

#3:

Doi barbati in stare ebrietate au revenit de trei ori intr-o locuinta pentru a fura bautura, acestia fiind cercetati pentru comiterea infractiunii de talharie, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, citat de Agerpres.

Initial, acestia l-au batut pe proprietar si i-au furat un recipient de sticla cu vin, dupa care s-au intors de doua ori la locuinta persoanei vatamate pentru ca de fiecare data au spart damigenele pe drum.

Sausage on fork isolated on white
foto via GraphicStock

#4:

Ilegalităţi comise chiar în faţa unei instituţii publice din Iaşi. Biletele pentru transport oferite persoanelor cu handicap sunt cumpărate de speculanţi chiar la ieşirea din sediul Direcţiei de Asistenţă Socială. Autorităţile spun că nu pot face nimic, pentru că legea, deşi consideră infracţiune o astfel de faptă, nu prevede nicio sancţiune.

#5:

Cătălin Scânteie este unul dintre răniții incendiului de la Colectiv care acum se luptă cu autoritățile. Bărbatul a fost internat la Spitalul Bagdasar pentru tratament, dar pentru că a fost externat prea devreme, trebuie să returneze bani statului.

Este vorba despre 400 de lei pentru că a fost internat mai puțin de 30 de zile.

#6:

„Nu contează cine votează, contează cine numără voturile”. O confirmă după ani de suspiciuni mai mulţi foşti lideri social-democraţi care vorbesc despre metode eficiente de fraudare a alegerilor. Marian Vanghelie a explicat pentru Digi24 cum se pot falsifica procesele verbale, după închiderea urnelor. Cu alte cuvinte, oamenii partidelor, în înţelegere cu preşedintele secţiei, îşi împart voturile unui candidat care nu are un reprezentant la numărătoare. Metoda a fost iniţial prezentată de Miron Mitrea în cartea „Campanii electorale 1996 – 2014”, scrisă în penitenciar. Şi fostul candidat la preşedinţie Mircea Geoană admite că metoda de furt este practicată. Actualii lideri PSD şi PNL nu ştiu nimic despre dezvăluirile foştilor colegi.