Ghiciti tara #5

basset-hound-dog_fJZRLL_d

#1:

Localnicii din Aiud şi cei din localităţile învecinate sunt înspăimântaţi de înmulţirea peste măsură a numărului de câini maidanezi. Mai mult, oamenii din Sâncrai, o localitate de lângă Aiud spun că au făcut nenumărate plângeri şi au cerut edililor să rezolve problema câinilor maidanezi, însă fără niciun rezultat.

#2:

Arena Nationala nu poate primi aviz ISU pentru ca materialul din care e construit acoperisul nu este omologat in Romania. 200 de milioane de lei, aruncate pe apa sambetei

#3:

Fiecare ploaie sau ninsoare mai serioasă rupe de lume un sat din Vaslui. Drumul de 7 kilometri până la cea mai apropiată localitate este de pământ şi devine o adevărată capcană, când se îmbibă cu apă. Dacă localnicii au nevoie de ambulanţă, singură soluţie este să iasă până la asfalt cu tractorul sau cu căruţă. Primarul vrea să facă drumul, dar spune că ar costă cât bugetul comunei pe trei ani.

#4:

O bucată de hârtie ar trebui să salveze sute de femei din România de bătăi şi umilinţe. Poartă denumirea de „Ordin de protecţie”, iar documentul stabilește distanţa la care un agresor ar trebui să stea. Doar că, de multe ori, distanţa e de o palmă sau de un cot. Mai grav e că în multe cazuri judecătorii nu sunt convinşi că mâinile rupte ale victimelor sau ochii vineţi sunt rezultatul violenţei domestice.

#5:

La o aruncătură de băţ de Bucureşti, mai multe familii au de-a face cu o situaţie absurdă. Trei primării le cer impozite oamenilor care stau la limita oraşelor Bragadiru şi Măgurele. Și asta pentru că zona în care locuiesc aparţine adminstrativ de o localitate, iar terenul de sub casă este repartizat alteia.

basset-hound-dog_fJZRLL_d

foto via GraphicStock