Ghiciti tara #10

snail-504554

#1:

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este obligată să reia concursul pentru toate cele 42 de posturi de președinte – director general al caselor de sănătate județene, după ce toți candidații au picat cu punctaje rușinoase examenul organizat miercuri.

#2:

Galati: Cei 19 elevi din Pechea care au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara au baut la scoala lapte contaminat, distribuit prin programul Cornul si laptele

#3:

12 treceri de pietoni pe o stradă de numai 800 de metri şi niciuna trasată corect. Se întâmplă în Corabia, în faţa cetăţii Sucidava. În timp ce unele dintre zebre încep şi se termină tot în gard, altele au fost desenate greşit pe asfalt. Autorităţile locale se mândresc, însă, cu proiectul făcut în cea mai mare parte pe bani de la Uniunea Europeană.

snail-504554#4:

Un magazin satesc dintr-o comuna vasluiana a fost spart, singurul obiect furat fiind caietul de datorii. Potrivit vanzatoarei magazinului, nu s-a constatat lipsa altor produse din unitate, informeaza Agerpres.

#5:

Site-urile cu anunțuri gratuite, unde oamenii își pun la vânzare obiecte pe care nu le mai folosesc, au intrat în atenția Fiscului și a Poliției. Un bărbat a fost arestat preventiv, iar alte cinci persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, dupa ce ANAF a constatat că au vândut online zeci de electronice pe zi, fără să plătească nicio taxă. Practic se comportau ca o firmă, doar că nu aveau niciun act înregistrat.

#6:

Nu mai puțin de 31 de decizii ale Curţii Constituţionale aşteaptă o rezolvare în Parlament. Subiectul interceptărilor a devenit temă de securitate naţională şi a fost dezbătut de CSAT, dar mai sunt zeci de articole din Codul penal şi Codul de procedură penală care nu pot fi aplicate. Nu au fost modificate de Legislativ, deşi unele decizii au fost date de CCR de doi ani.