Ghiciti tara #19

#1:

Ministerul Energiei propune suspendarea proiectului pentru hidrocentrala Tarniţa. Până acum, numai pe salarii, studii şi întâlniri fără rezultat au fost cheltuiţi 3,5 milioane de euro.

#2:

Incident mai puţin obişnuit în oraşul Corabia din judeţul Olt. Poliţiştii de la Rutieră au oprit în trafic maşina Serviciului voluntar de pompieri, pentru că avea numere de înmatriculare care nu se mai folosesc de aproape două decenii. Aşa au aflat oamenii legii că autospeciala a fost folosită în tot acest timp fără a fi înmatriculată legal, fără asigurare şi fără vreo inspecţie tehnică periodică. Cu toate acestea, maşina a mers în zeci de misiuni de stingere a focului, dar şi la udat de panseluţe.

#3:

Graba strică treaba. Bucuroşi că au în sfârşit un sistem de canalizare, localnicii unei comune din Bihor nu au mai aşteptat să fie terminată reţeau. Au făcut singuri legăturile. Cum nu se pricep, treaba nu a ieşit chiar bine: dejecţiile se scurg …în şanturile din faţa porţilor.

Ghiciti tara #19

#4:

Două sute de elevi de la o şcoală din Vaslui ar putea fi îmbolnăviţi de tuberculoză de profesoara lor de geografie, diagnosticată târziu cu această boală. Copiii trebuie să facă acum analize medicale ca să afle dacă mai sunt sănătoşi.

#5:

O clădire modernă, construită cu bani europeni pentru a veni în sprijinul copiilor săraci, stă nefolosită la cinci ani de la înfiinţare. Se întâmplă în comuna Vutcani din judeţul Vaslui, unde autorităţile au accesat un proiect european în valoare de 100.000 de euro, fără să ia însă în calcul că nu-şi vor permite să plătească personalul care ar trebui să asigure buna funcţionare a centrului de zi.