Biserica Misogina Romana

Daca exista o institutie ce discrimineaza si denigreaza femeia pe fata si cu nesimtire in Romania atunci acea instutie e Biserica Ortodoxa Misogina Romana.

Si cand spun asta nu ma refer doar la faptul ca femeia n-are voie in altar sau in biserica atunci cand are probleme tehnice periodice, ci de faptul ca unor femei le e interzis accesul in interiorul unor manastiri, chiar daca doar partial.

N-am inteles niciodata de ce anume nu vor calugarii respectivi sa le treaca femeile pragul. Oare sa fie de frica sa nu cumva sa le descopere orgiile homosexuale? Sau sa fie din cauza faptului ca au dezordine si le e rusine de femei?

Nu stiu care-i motivul, nu l-am inteles niciodata si nici nu l-am aflat, dar m-am amuzat teribil ascultand basmele cu femeile care au intrat „ilegal” in locatia respectiva, de care s-a legat blestemul si care au murit sau au trait in chinuri.

Si probabil ca era perfect acceptabil acest fapt daca nu aparea postarea asta de la Prisacariu ce arata cat de mult se injosesc lichelele in sutana, cat de mult discrimineaza si denigreaza femeia.

Astfel, conform smenarilor cu barba si sutana care interpreteaza biblia dupa bunul plac, daca o femeie poarta pantaloni inseamna ca poarta haine barbatesti si asta-i o ‘uraciune’ si se aseamana cu diavolul.

Ba mai mult, daca femeia se tunde (nu scrie unde, presupun ca nu se refera la fofoloanca ci la podoaba capilara) atunci cade sub un mare blestem.

N-o zic eu, o zic popii astia care la fel ca si sectantii scot paragrafe din contextul biblic si le interpreteaza dupa bunul plac spre manipularea maselor si discrimineaza intr-un mod grosolan.

Acuma problema e ca din cate stiu eu tunsul la femei, la fel ca si barbieritul la barbati e un obicei de igiena ce dateaza dinainte ca tinerelul cu barba si par (netunse veci) sa fie rastignit spre mantuirea noastra si cu mult inainte ca un binevoitor sa compileze o serie de legende urbane ale vremurilor de mult trecute intr-un almanah numit biblie. Si ma intreb astfel de ce ‘pacatul’ asta de care ne vorbesc sarlatanii in sutana ca e atat de grav incat sa duca la interzicerea accesului femeilor in biserica, n-a fost pedepsit de dumnezeul lor cu mult inainte ca el sa fie ‘prevazut’ in cartea cu povesti din care ne recita cu mandrie in timp ce-s cu ochii pe portofelul nostru.

Ba mai mult, daca-i un pacat asa de grav oare de ce nu l-a inclus dumnezeul lor si pe chivotul legii. Oh! wait, am uitat ca in timp ce cobora Moise cu lespezile s-a impiedicat si a facut-o pe una tandari, unde se afla fiecare ‘pacat’ dinasta contemporan. Plauzibila varianta nu?

In mod ironic din toata lumea asta si din toata Romania cel mai bisericos gen (sexual) este cel femeiesc pentru ca barbatii merg mai mult de gura muierii la biserica decat de frica popilor. Ori asta nu inseamna decat ca cel mai mare sponsor la burtosilor in sutana e femeia asta denigrata si discriminata. Si totusi desi sunt prigonite, denigrate si discriminate de ani buni muierile astea continua sa se duca si sa umple buzunarele popilor, de parca daca fac asta isi cumpara mantuirea… ce proaste pot sa fie unele femei.