Noua normalitate e cum trebuie să fie de fapt

În afară de treabă cu măștile, toată povestea asta cu noua normalitate e cam cum trebuia să fie de fapt și-am mai scris ceva pe tema asta.

Timp de o lună, între martie și aprilie, am stat în casă mai mult fiindcă eram sub tratament și așteptam să treacă urgia ca să nu dau în chestii mai nasoale.

Prin 15 aprilie am început să ies.

Întâi forțat de împrejurări, apoi simțind nevoia s-o fac cât mai des.

Majoritatea au mai stat în casă cel puțin încă o lună și în tot acest timp am avut privilegiul de a vedea la persoana întâi cum se schimbă lumea asta în mai bine.

În primul rând prin locurile publice și prin magazine se dezinfectează.

În mall-uri și supermarket-uri nu mai pute și nici nu mai e jeg peste tot.

Țin minte că în 2010 când am stat 2 luni în Franța m-a traumatizat practic jegul care era prin Carrefour.

Erau locuri și pe aici unde era la fel, dar de când cu COVID-19 spală ăștia nu mai vezi jeg pe nicăieri.

Gresia de prin supermarket lucește acum de zici că poți mânca de pe ea nu alta.

Pe urmă e spațiul din interior și de la case.

S-au înghesuit niște berbeci la un moment dat și a venit poliția și i-a amendat.

De atunci nu-ți mai suflă nimeni în ceafă când pui chestii în coș.

Nu se mai uită cu ochii mari la tine când iei salam dinăla ieftin și nu-ți iei dinăla scump ca ei, săracii cu bani, fără se gândească la faptul că poate tu-l cumperi pentru pisică nu pentru tine.

Ba mai mult, la casă nu stă lipit de tine ca să aibă subiect de bârfă pe blog cum face Vasilescu cu clienții și casierele de la Mega.

Are atâtea articole cu bârfe de acolo încât ai crede că și-a clădit o întreagă carieră în felul ăsta și că practic îl plătesc ăia de la Mega pentru asta.

Apoi la alte magazine povestea e cam aceeași e mai aerisit și mai sănătos din toate punctele de vedere.

Treaba cu dezinfectatul e o treabă bună chiar dacă mie personal nu-mi place gelul ăla și evit pe cât de mult să merg în magazine.

Știm că majoritatea populației n-a descoperit săpunul.

Că mulți se șterg la cur sau se scarpină la coaie și apoi coboară la magazin să pipăie trei pâini și s-o ia pe a patra e o chestie știută, asumată de mulți.

Igiena e un concept străin sau tabu pentru cel puțin 50% din populație și nu vorbesc doar de ăia săraci ci și de ăia cu bani, iar lipsa igienei în comunitate ne punea în pericol pe mulți, mai ales pe ăia mai vulnerabili dintre noi.

Acum că sunt obligați să dea cu gel poate că vom avea mai puține infecții virale și bacteriene în comunitate pentru c-o să controlăm mai bine răspândirea multor vectori nu doar a COVID-19.

Mă rog, asta în cazul în care gelurile alea sunt legit și nu sunt săpun lungit cu apă pe modelul Hexipharma.

De fapt chiar și dacă e doar săpun lungit cu apă tot e eficient până la un punct, mai ales pentru chestii mai slabe.

Pe urmă acolo unde se probează de regulă chestii s-a impus dezinfectarea prealabilă înainte de a se repune la vânzare produsele.

Ăștia care mai aruncați un ochi pe Onlyfans sau Pornhub și alea alea știți că prin cabinele alea de probă se mai duc fete de se masturbează sau fac vreun blowjob și probabil că pun mâna sau se șterg cu hainele pe care le-au luat la probat.

Asta atunci când nu vorbim de aceiași nespălați care pipăie pâinea și prin supermarket.

Am să fac o mică paranteză ca să motivez contextul:

Eu spre exemplu am o boală de piele cu care am tras mai bine de 20 de ani.

Am fost pe clasa a V-a în tabără la Năvodari și m-am întors cu ea acasă fiindcă am luat-o de pe cearceafuri cel mai probabil.

Ori boala asta o aveam oricum în corp, dar nu era activă.

Avea nevoie de un trigger.

La 10 ani a avut parte de acel trigger și n-am mai scăpat de ea până când un medic de pe aici mi-a dat un tratament destul de spurcat ca să mă scape.

Și totuși m-a avertizat că nu e definitvă soluția și că e suficient să mă bag într-o piscină contaminată sau să iau contact cu haine sau cearceafuri contaminate ca să-mi apară din nou.

În urmă cu ceva vreme a apărut din nou și deși nu mă deranjează cu nimic fizic, e destul de aiurea din punct de vedere estetic.

Ca mine mai sunt probabil mulți care se bucură că scapă de astfel de boli doar ca să recidiveze pentru c-au probat ceva cămașă sau pantaloni.

Revenind la exemple.

Toate chestile astea or să ne protejeze pe termen lung de chestii care de altfel ne săpau la temelia sistemului imunitar și ne cauzau probleme mai nasoale după o vreme îndelungată.

E mai multă igienă și asta o să ducă la mai multă sănătate.

La fel se întâmplă și în restaurante, hoteluri, discoteci etc.

E drept că cine vrea să joace ruleta rusească o s-o poată face în continuare, dar toată educația asta sanitară impusă cu forța nu face decât să ne facă un bine sau mai bine zis să facă un bine noilor generații.

Vremea în care unii înghesuiau lumea în condiții de igienă precară pentru profit a cam apus și e bine să fie așa pentru că standardizarea nivelului de igienă împreună cu limitarea capacității nu face decât să permită noi oportunități pentru ăia care vor într-adevăr să facă treabă bună.

Criza asta va face ca doar cei puternici să supraviețuiască atât la nivel biologic cât și la nivel social și comercial.

Suntem abia la început…