Săraci cu bani și pretenții (III)

DSC_1910

Hai că m-ați motivat să scriu și al treiea articol pe subiectul ăsta și cred că ăsta o să vă placă mai mult decât celelalte.

Presupun că n-ați locuit până azi în peșteră și cu toții ați auzit de Dragnea.

Ăla care a fost mare ștab pe la PSD și acum e la pârnaie.

Ei bine Dragnea ăsta e exemplul clasic de sărac cu bani.

Dragnea ăsta a dat niște tunuri colosale.

Știu, or să sară de cur pesediștii să-mi explice că bo$$ nu e așa că n-a fost dovedit și alte fleacuri dinastea de corectitudine politică.

De ceva vreme am ales să spun lucrurilor pe nume și să nu mai fiu corect politic, așa că revin la idea de mai sus.

Dragnea a dat niște tunuri și a ajuns la pârnaie pentru asta, iar pentru tunurile încă nedovedite sper să primească suficienți ani de pârnaie încăt să nu mai auzim de el.

Dar divaghez și n-are sens.

Revenind la Dragnea, băi deci ăsta a dat tunuri încât avea suficienti bani pentru un dentist personal, unul care să-i lustruiască dinții înainte de fiecare zâmbet.

Și totuși el ajunsese renumit pentru poza aia în care i se văd dinții ăia murdari și stricați de atâta tutun și nespălare.

Mie mi-a provocat silă viscerală poza aia și la un moment dat se viralizase atât de tare încât aproape fiecare dintre voi a folosit-o.

A fost ca o traumă pentru mine și scriu de ea probabil influențat de PTSD.

Băi, deci Dragnea cu toții banii lui avea dinții ăia, deși cât furase el într-o secundă îi ajungea să-i dea pe toți afară și să-și pună numai titan și porțelan în gură.

Mi-am permis eu ca salahor pe tarlaua de căpșuni să schimb de-a lungul timpului jumătate din dinți cu porțelan ca să nu arăt ca ultimul boschetar și nu-și permite Dragnea?

De fapt își permitea, își permite s-o facă și acuma, dar e un sărac cu bani.

Și ca el sunt mulți.

Mai era unul tot pe la PSD ce umbla cu un sfetăr de tractorist pe el și când îi luau ăștia interviu ziceai că-i ceva tractorist nu politician.

Și desigur mai sunt mulți în cazul ăștia, politicieni, oameni de afaceri etc.

De regulă ăștia sunt cu toții parveniți, indivizi care au țepuit și au lins în cur ca să ajungă în diverse funcții și care m-ai apoi s-au intelectualizat cu portbagajul de la Dacie plin cu cadouri pentru decani și directori.

Dacă-i pui pe ăștia alături de oameni precum Năstase care e cu adevărat intelectual și n-a fost parvenit observi imediat diferența și-ți dai seama care-i de fapt săracul cu bani.

P.S. Că tot am vorbit de subiect. Adeseori m-am întrebat cum dracul de s-a riscat Irinuca să-l lase pe Dragnea să-i dea limbi în pizdă cu dinții ăia fără să-și imagineze ani buni de infecții urinare, ciuperci, hepatite și alte alea.

Dar apoi am ajuns la concluzia că cel mai sigur și ea era tot săracă cu bani și a acceptat de frică să nu moară de foame altfel.