Să nu cumva să deranjăm bloagării samariteni

Screenshot-2020-03-25-at-17.32.37

Criza asta ce a venit peste noi e nasoală, foarte nasoală, dar aduce după sine și o serie de lucruri pozitive.

Unul dintre ele e că ne arată adevărata față a oamenilor.

Sub presiune și izolare oamenii nu pot să mai mimeze așa de ușor fericirea așa că reușim să-i vedem așa cum sunt ei de fapt.

Al doilea lucru pozitiv e că se cern foarte mulți oameni din domenii dinăstea parazitare.

E de fapt o reacție în lanț.

La ora actuală 50% dintre firme sunt pe butuci, iar cel puțin 25% se încălzesc pe margine.

Bugetele de publicitate și comunicare s-au suspendat sau s-au tăiat cu totul.

Chiar și Facebook se așteaptă să piardă câteva miliarde de dolari din publicitate chiar dacă o să treacă criza asta mai devreme de o lună.

Printre potențialii afectați sunt și mulți blogări samariteni, dinăia care se bat cu pumnul în piept cum că ei fac numai lucruri bune, au o conduită morală exemplară și trăiesc o viață fără cusur.

Ori când ești în oala aia presiunea e și mai mare și e suficient un comentariu banal ca să te scoată din vizuină.

Aparent unul din blogării ăia e un oarecare Vasilescu.

Sunt sigur că-l știți pentru că am mai menționat eu de el pe aici când spuneam de unul pe care nu prea poți să-l mai citești pentru că nu mai are aproape niciun articol fără advertoriale și mai recent când lua la mișto panica preliminară relaționată cu criza COVID19.

După ce a apărut un model de țidulă pentru ieșit din casă niște deștepți s-au apucat să facă generatoare de adeverințe.

Practic integraseră niște formulare cu un generator de PDF-uri, iar unicul scop al respectivelor formulare nu era să ofere un serviciu ci să colecteze date personale.

A scris Cristian în detaliu pe aici și a și făcut o anchetă în acest sens.

Până la articolul lui Cristian și până să apară comunicate oficiale care să confirme că site-urile respective n-au nicio legătură cu guvernul și nu sunt sigure s-a grăbit un bloagăr samaritean să-i promoveze și pe ăștia.

Pentru că văzusem postarea în feed și mi s-a părut ciudat ca un bloagăr de anvergură precum Vasilescu să promoveze site-urile respective m-am apucat să las un comentariu ironic la postare.

Și vai ce crimă împotriva umanității am făcut băi nene că m-a înjurat ăsta cât pentru două crize economice.

M-am amuzat teribil pentru că individul ăsta a redus destul de rapid discuția la trafic.

Aparent era supărat nevoie mare că mi-am lăsat comentariul la el pe blog pentru trafic și acum mă leg de el pentru că încearcă să ajute oamenii.

Acuma nu știu zău cum ajută el oamenii, dar știu că m-a judecat și m-a condamnat la cea mai mare pedeapsă pe care poate s-o dispună un bloagăr frustrat ca el.

Și anume să-mi șteargă link-ul de la comentarii și să-mi baneze email-ul, IP-ul și domeniul via Akismet.

Big deal, cu siguranță diseară mă bag într-un colț și plâng că nu-mi mai trimite Vasilescu doi vizitatori pe blog.

În altă ordine de idei, sper că ancheta aia de la ANCOM care s-a pornit în urma unei plângeri a Grupului de Comunicare Strategică să-l sune și pe Vasilescu și să-l întrebe de ce promovează campanii de furt de date personale.

Nu de alta, dar poate așa aflăm și noi cât mai e tariful în astfel de vremuri tulburi.

După NW-link-de-afiliat-Radu care promova un purificator de aer drept protecție împotriva COVID19 (nu vă obosiți să căutați articolul că l-a editat după ce s-a inflamat puțin lumea) ăsta e al doilea papagal care își dă arama pe față și cât de josnic se poate ajunge.

P.S. Link-ul pentru care s-a recalcitrat Vasilescu l-am lăsat drept comentariu la un articol unde compilase el bunii samariteni din zona lui de influență. Adică aia care făceau chestii gratis pentru oamenii afectați de COVID19 și cum m-am decis și eu să ofer consultanță și suport IT gratis celor care contribuie la rândul lor am lăsat acolo informația respectivă.

P.P.S. Știu, am dat link la ăilalți doi, dar am dat pentru că au dreptate cu ceea ce spun. Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului.