Ce bine joacă Anglia…

DSC_6406

Zilele astea mi-am dat seama cam cât de bine joacă Anglia fiecare mână pe care o are și cum îi pune cu botul pe labe pe toți ăia care lătrau și făceau pula mare odată cu Brexit-ul.

Acum câteva zile, în plin sezon estival au anunțat că împun carantină pentur toți cei care revin înapoi din Spania.

Foarte multă lume, mai ales spaniolii, se întreba de ce face Anglia chestia asta când situația e de fapt sub control.

Păi aici sunt două pâini de mâncat:

  1. Spania a făcut pula mare în ceea ce privește Gibraltarul când s-a negociat treaba cu Brexit și UK fiind în minoritate a fost forțat să accepte chestii pe care normal nu le accepta;
  2. Spania minte cu nerușinare în ceea ce privește numărul de infectați/contagiați cu COVID-19. Cifrele sunt mult mai mari decât cele anunțate oficial. De fapt se pare că cifrele actuale sunt identice cu cele din martie, singura diferență fiind că în martie i-a răpus pe cei mai vulnerabili și a suprasaturat spitalele în timp ce acum majoritatea duc lupta cu COVID-19 pe picioare.

Totuși, treaba asta nu lovește doar în Spania pentru că Anglia împușcă mai mulți iepuri dintr-un singur foc.

După Spania mai sunt și aroganții ăia de la RyanAir și TUI care făceau pula mare că fac chestii în caz de Brexit.

Atât irlandezii de la RyanAir cât și nemții de la TUI au dat cu Marea Britanie de pământ prin media la vremea respectivă.

Cum RyanAir și TUI sunt cei mai mari operatori aerieni ce leagă UK de Spania și cum luna august era luna de concedii a britanicilor e cam oablă treaba.

Rezervările în regiunile turistice din Spania au căzut cu peste 70% pentru luna august, TUI a suspendat toate operațiunile, iar RyanAir le-a restrâns drastic.

Toți inamicii Angliei pierd în timp ce Anglia face damage management după valul de COVID-19 și își stabilizează economia în timp ce-și distruge economic adversarii.

Well played mister Boris, well played.

În altă ordine de idei un irlandez, fost agent CIA, spunea în documentarul despre Cambridge Analytica faptul că bunicul său îl întreba mereu de ce n-a apus niciodată soarele peste imperiul Britanic.

Răspunsul era relativ simplu: Because the almighty God cannot trust the British in the dark.

Și cu asta cred c-am spus tot ce era de spus.