Săracii cu bani și pretenții (I)

DSC1716

Ieri la plajă…

…mai mergem și la plajă că ne-au lăsat ăștia pe afară și plaja e unicul loc unde nu-i obligatorie masca…

erau niște unii pe la vreo treizeci și ceva de ani care povesteau diverse grozăvii.

Cum plajele sunt practic arhipline, aproape la orice oră, deși nu mai sunt turiști, și cum era foarte liniștită marea nu erau greu să tragi cu urechea prin vecini.

La un moment dat unul îi spunea altuia cum că mergea când era mai tânăr la discoteci în Ibiza.

Desigur, nu mergea la birtul din sat ce făcuse discotecă într-un fost saivan ca prin Oltenia ci la Pacha, Ushuaïa și alte alea.

Și se lăuda cu faptul că nu-și permitea să bea mai mult decât o bere acolo în discotecă așa că trăgea toată noaptea de o bere, iar alcoolizarea reală avea loc în parcare la portbagajul de la mașină care era plin de beri ieftine luate de la cel mai ieftin supermarket.

Ascultându-l mi-am dat seama de faptul că lumea e plină de dinăștia care nu ratează nicio ocazie să se laude cu șmecheria lor și care de fapt strâng zilnic din buci ca să-și permită niște aroganțe ieftine.

E plină lumea de săraci cu bani și cu pretenții.

Și am mai ajuns la o concluzie și anume că indivioșii sunt tot ei, săracii cu bani și cu pretenții.

Sărăcia în definitiv e o stare mentală nu financiară.

Sărăcia are în primul rând de-a face cu mentalitatea și educația.

A încercat fără succes să ne-o sugereze Marin Preda cu Moromeții și au încercat mulți alții să ne facă să scăpăm din capcana asta fără succes.

E suficient s-arunci un ochi pe Instagram, Facebook și alte social media ca să vezi cam cine-i cu adevărat un sărac cu bani și pretenții.

E suficient să citești pe bloguri la niște unii care se laudă cu recolta la hectar și apoi merg în concediu cu portbagajul plin de conserve ca să-ți dai seama cam cât de mult căcat se mănâncă de ochii lumii și cât de tristă e situația de fapt.

Va continua…

P.S. Poza asta e reală, nu e stock, și am câteva zeci de genul, iar anul ăsta pe o plajă oarecare am surprins inclusiv o ședință foto destinată Onlyfans…