Lor le place mai mult la cratiță

retro-1321078

În ultimii ani am tot avut discuții cu diverși oameni care activează în mediul online, cu IT-iști sau cu actuali și foști colegi de muncă și fiecare dintre ei mi-a spus la un moment dat aceeași chestie…

Și anume că au și ei pe lângă casă o iubită sau nevastă care fie e în căutare de job, fie are un job prost plătit și de care nu e deloc mulțumită, și pe care ar vrea s-o învețe chestii relaționate cu domeniul online.

Ideea lor era relativ simplă pentru că nu voiau decât ca fetele lor să aibă un job ceva mai ușor și relativ bine plătit și la fel ca și ei de altfel.

Desigur cănd spun un job mai ușor nu mă refer la videochat, porno domestic sau la vândut chiloți murdari ci la marketing afiliat, marketing online, programare, design grafic etc.

Numai că planul lor eșuase pentru că fetele fie refuzau din start mergând pe ideea că dacă o să renunțe la job ca să facă ceva online o să creadă prietenii și familia că fac videochat, fie renunțau la scurt timp și ofereau cam aceeași explicație pentru lipsa lor de interes:

  • … mi se pare mult prea greu …
  • … eu n-aș putea să fac ceea ce faci tu …

Așa că după ce se plafonau și se lamentau pe marginea dificultății aparente a unor astfel de job-uri, fetele reveneau la rutina zilnică la fel de frustrate și nemulțumite de soarta lor, iar băieții se plângeau la oamenii în care aveau încredere asupra acestui aspect.

Am tot încercat să găsesc o explicație în ceea ce priveste o astfel de atitudine mai ales pentru că știu că munca online nu e neapărat grea și nici nu presupune un anumit nivel de cunoștiințe pentru că sunt oameni care au ajuns programatori fără să aibă vreo calificare în prealabil și fără să aibă un perete plin de diplome universitare. E plin Internetul de povești ale unora care au fost salahori, zidari, târnăcopiști sau mai știu eu ce altă profesie care nu presupune calificare și care au cunoscut un oarecare nivel de succes și satisfacție după ce s-au hotărât să facă o schimbare radicală în ceea ce privește cariera și să-și urmeze noua pasiune.

E drept că mai toate task-urile relaționate cu munca online presupun un nivel ridicat de atenție, seriozitate, planificare și mai ales voință.

Ca să poți să faci ceva online e musai să îți dai silința ca să înveți lucruri noi mai ceva ca la școală.

Ori asta presupune un oarecare nivel de sacrificiu pe care multe nu vor să-l facă așa că mai bine rămân cu jobul plictisitor și prost plătit de la butic sau din fabrică.

Probabil că n-aș scrie rândurile astea dacă n-aș considera faptul că mai devreme sau mai târziu toate fetele astea or să ajungă la concluzia că bărbații lor sunt de vină pentru indolența asta a lor.

Sunt sigur că că întrebați cum așa. Ei bine, e suficient ca fetele astea să-și dea seama că ele n-au ce au altele (și aici mă refer la pantofi scumpi, genți scumpe, silicoane, bijuterii, mașini etc.) și să citească pe net un discurs plin de patimă și ură scris de vreo feminazi ca să ajungă la concluzia că societatea actuală și dominația bărbaților în câmpul muncii e ceea ce le ține pe ele pe loc.

Și când te gândești c-au dovedit unii științific faptul că femeile sunt de regulă mai deștepte…