Of identitatea mea!

share la permis

O pipita face scoala de soferi, da un examen il trece cu brio si primeste in schimb permisul de conducere pe care-l pozeaza si-l afiseaza cu nonsalanta pe Facebook.

share la permis

(imaginea asta am cenzurat-o eu bineinteles)


Desi ii inteleg bucuria nu pot sa-i inteleg inconstienta. In tarile europene permisul de conducere e un act de identitate, act ale caror informatii trebuiesc dezvaluite si gestionate doar de institutile si companiile autorizate in acest fel. Ori sa-ti pui poza cu permisul in clar pe Facebook e de-o inconstienta de nedescris.

Ma intreb oare folosindu-i datele de pe permis, date care asociaza numele, cu CNP-ul, cu data nasterii si mai important cu seria permisului si grupele obtinute cat de greu i-ar fi unui falsificator de documente de identitate sa le foloseasca pentru a crea un document ce cu greu poate sa fie dovedit ca fals din moment ce toate datele corespund cu baza de date a politiei?

Ba mai mult ma intreb oare cat de greu i-ar fi unui tepar sa faca un buletin fals folosind toate datele personale ale respectivei si sa-l foloseasca pentru a trage tepe?

Aparent noua generatie n-are nici o grija in ceea ce priveste furtul de identitate si-si publica datele personale pe internet fara nici o grija.

Pentru fatuca asta n-am decat un sfat. Draga domnisoara e mai sanatos pentru tine sa te dezbraci la webcam decat sa-ti publici datele personale online.

Ma intreb oare daca se va sesiza careva din Politia Sibiu sa-i trimita domnisoarei macar un avertisment pentru inconstienta asta. Nu de alta, dar de vorba buna nu prea-i poti educa pe romani.