Refugiatii, romanii si gunoaiele

Am vazut zilele trecute o serie de postari si chiar si articole despre volumul mare de gunoaie pe care-l lasa in urma refugiatii in drumul lor spre tarile care le pot oferi protectie sub cupola socialismului.

La fiecare astfel de postare am vazut o serie de comentarii cretine, postate de conationalii nostri, cei mai viteji dintre traci, care-i criticau pe refugiati pentru lipsa lor de civilizatie, pentru faptul ca sunt inapoiati si pentru ca din cauza lor a pierdut Steaua meciurile din cupele Europene.

Ori acest dezacord al romanilor fata de lipsa de civilizatie a refugiatilor nu vine doar in contextul in care refugiatii strabat zone partial salbatice fara cosuri de gunoi si fara ca autoritatile ce se ocupa de ‘paza’ lor sa se ocupe si de curatenia locurilor in care poposesc, ci si in contextul in care intr-un sat din Romania gunoiul colcaie la orice pas datorita indolentei si nesimtirii localnicilor:

Unul dintre cele mai frumoase sate din România, căutat de turişti pentru peisajele pitoreşti şi pentru aerul curat, se transformă încet, dar sigur într-un depozit de gunoi. De vină sunt chiar localnicii, care aruncă resturile menajere prin pădurile din jur. Spun că n-au altă soluţie – firma de salurbritate nu ajunge în zonă din pricina drumului anevoios. Sătenii au primit însă o lecţie dură de la cei mai mici localnici – mai mulţi copii au ieşit pe uliţe şi au strâns gunoaiele aruncate de părinţii şi vecinii lor.

via Digi24

Nu-i asa ca citind un astfel de articol, care reflecta indolenta si nesimtirea tipic romaneasca va simtiti cu mult superiori refugiatilor care arunca gunoaiele pe unde apuca pentru ca pana la urma nu-i tara lor, nu-i satul lor si nici macar n-au cosuri de gunoi sau vointa de a depozita gunoiul intr-un singur loc?

Si daca satul de care se vorbeste in articolul de pe Digi24 era singurul de acest fel din Romania probabil ca era lesne de inteles, insa toata Romania arata asemeni acelui sat.