legea terorii

Ieri citeam bancul asta si ma gandeam la cazurile astea. Initial cand a fost facuta publica prima situatie am zis ca e un caz izolat si doar atat. Insa din pacate cazurile par a fi din ce in ce mai dese.

Si aici, in Spania, ca si in Romania politia mobilizeaza forte impresionante pentru prinderea unor presupusi infractori, fiindca toata lumea teoretic beneficiaza de prezumtia de nevinovatie pana la proba contrarie.

Diferenta o face faptul ca aici politia fileaza suspectii, pun politie sa-I pazeasca, si ii invita de cele mai multe ori telefonic la sectie de buna voie. In cazurile de crima organizata politia se duce pasnic, suna la usa asteapta raspunsul, aduc la cunostiinta suspectului acuzatiile, mandatele de care dispun si la solicitarea lui ii invita avocatul sau un avocat din oficiu sa participe la perchezitie sau interogare.

La noi, odata cu regimul Basescu s-au pus bazele infiintarii unei noi Securitati precum si premisele dresarii unei noi generatii de informatori. Daca stau bine sa ma gandesc in urma cu putin timp marele premier al Romaniei incuraja cumparatorii sa parasca la fisc pe comerciantii care nu dau bonuri de casa, asta fiindca acelasi Boc conduce o armata de incompetenti care nu sunt in stare sa gandeasca un sistem fiscal functional simplu si coerent in timp ce oameni competenti aleg sa plece si sa se reorienteze.

Tot un membru al guvernului Boc incuraja in urma cu ceva vreme angajatii la negru sa-si parasca patronii care totusi le dau un loc de munca si care nu-I tin ilegal angajati fiindca asa vor sau ar scoate vreun profit ci fiindca trebuie sa plateasca la stat 63,75% din salariu ca sa-I tina angajati, bani care ajung la bugetul Elenei in loc sa ajunga la sanatate si educatie.

Ba mai mult angajarile in servicile secrete au crescut in anii regimului Basescu astfel incat am ajuns sa avem 4 spioni la fiecare 1000 de cetateni si cand vorbesc de cetateni nu ma refer doar la majori, ma refer la totalul populatiei.

De ceva vreme UE a inceput sa traga Romania de urechi, coruptia fiind noul brand al Romaniei in lume. Initial ca orice mafiot care se respecta ilustrul nostru conducator a inceput sa-si elimine potentiala concurenta atat pe plan politic cat si economic.

A inceput sistematic cu capul, ca vorba aia de la cap se impute pestele, cu cei 2 oameni marcanti ai partidelor opozante, Nastase si Patriciu, continuand ulterior cu alti 2 oameni de capatai in partidele lor, Mona Musca si Voiculescu.

Nu vreau sa comentez nevinovatia lor fiindca sunt constient ca averile lor nu s-au realizat prin mijloace legale si etice si ca nimeni pe lumea asta nu e vinovat, fiecare a incalcat in viata lui cel putin o lege.

Totusi puterea si influenta acestori oameni nu a palit odata cu inscaunarea lui Basescu presedinte si astfel singurul succes al lui Basescu a fost terfelirea lor pe la TV si cam atat. Ca si in dosarul Flota nu s-a dat absolut nici o condamnare importanta, incarcerati fiind doar niste anonimi care de-a lungul timpului si-au luat si ei partea leului.

De ceva vreme UE a cam inceput sa strambe din nas fiindca nu era nimeni de la Bruxelles strain de situatia din Romania si pare ca de cand cu criza s-au cam saturat sa tolereze astfel de practici. Astfel Guvernul, sub atenta consultanta oferita de presedinte a inceput razboiul impotriva faradelegilor. Amuzant este ca acest razboi a inceput la scurt timp dupa demiterea lui Dan Nica si a vizat cu precadere oameni ai vechiului regim, oameni care si-au construit mici caracatite pe anumite zone de influenta.

E destul de interesant ca oamenii dezirabili ai PDL cum ar fi Ridzi si Pasat sunt imuni in fata legii in timp ce restul sunt pericole sociale.

De fapt de cand conduce Basescu ministerul de interne fiecare dintre noi a devenit pericol social, fiecare dintre noi se poate trezi intr-o dimineata cu mascatii in casa.

Nu mai exista absolut nici un drept legal si moral in Romania, nu mai exista drept la intimitate, drept la opinie, la viata privata si la proprietate.

Cine stie poate si tu cel care citesti aceasta postare vei fi intr-o zi vizitat de mascati, batut bine, arestat dus la sectie unde ti se v-a spune senin ca a fost o greseala. Si bineinteles ca din lipsa de bani si justitie nu ai sa dai in judecata statul Roman fiindca ti-a facut asta si nici pe politistii respectivi ca ti-au rascolit casa cu fundu in sus si ti-au distrus usi ferestre mobilier fiindca in fond aveau mandat si sunt la fel ca si doamna Ridzi imuni la legile din Romania.

Oricum se pare ca ce nu a facut justitia romana face blestemele romanilor care de 20 de ani sunt obligati sa se multumeasca cu teroarea si mediocritatea din lipsa de alternative decente si concrete. Astfel in alta ordine de idei se zvoneste ca tovarasa Ridzi e grav bolnava, pe cand auzim si de Boc? Basescu? Videanu & co.?