Mortii lor nu conteaza, doar ai nostri

humanitarian-aid-939723

Fiecarui european (crestin) mort nevinovat in atentatele teroriste din ultima perioada ii corespund cateva sute de arabi (musulmani) morti fara nicio vina directa in atentate teroriste comise de aceleasi organizatii teroriste si in numele aceluiasi Allah. In acelasi registru, fiecarui european mort din cauze naturale ii corespunde un ucis de apele involburate ale Marii Mediterrane in timp ce a incercat sa treaca din nordul Africii in Spania, Malta sau Italia sau din Turcia in Grecia.

Desigur, pentru ipocritii ce-si reneaga istoria si-si ignora prezentul traind intr-o lume utopica unde tara lor si ei implicit reprezinta buricul pamantului exista doar victimele noastre pe cand victimele lor ce sunt infinit mai multe devin irelevante.

Sutele de mii de oameni ce s-au trezit prinsi intr-un razboi ce nu era al lor si au murit ucisi de gloantele si obuzele partilor beligerante in ultimii 5 ani in Siria nu conteaza. Miile de civili ucisi in Turcia, Yemen sau Irak datorita unor declaratii iresponsabile facute de lideri politici si militari ce sunt cu fundul in doua luntrii nu conteaza. Miile de africani si arabi ce incearca sa treaca Mediterrana in speranta ca in Europa vor avea parte de o viata mai buna si sfarsesc inecati nu conteaza aproape deloc. Conform cifrelor oficiale, anual isi gasesc sfarsitul cel putin 1000 de refugiati in Mediterrana, si cifra asta suficient de mare reflecta doar numarul acelora despre care se stie concret ca s-au inecat nu si al altor zeci, sute sau mii despre care nu se stie nimic.

Tari precum Spania si Italia au „adoptat” zeci de mii de astfel de refugiati veniti de pe continentul African in ultimii 10 ani si desi vorbim de un numar foarte mare de musulmani nu s-a mai creat atata zarva si atata propaganda extremista si rasista.

Si totusi, in fata unei crize umanitare de proportii globale romanii continua sa se victimizeze, desi din Romania au „fugit” in 10 ani de 3 ori mai multi romani decat au intrat pana acum in Europa arabi. Si Romania nu e zona de conflict, n-are razboaie, cel putin nu razboaie in sensul literar al cuvantului, pentru ca are razboaie de natura politica ce distrug tata si ucid oameni mai rau decat ar face-o gloantele si rachetele unui inamic.

Iar romanii fac ce stiu ei mai bine, se victimizeaza, se scandalizeaza, se solidarizeaza doar cu cine trebuie ignorand existenta unui numar mult mai mare de victime ca rezultat al aceluiasi conflict. De ce fac romanii lucrul asta? Pai raspunsul e simplu. Romania n-a fost teatrul de razboi efectiv al niciunui conflict. N-a existat un razboi civil al carui victime sa ramana intiparite in constiinta nationala. A existat o revolutie esuata din toate punctele de vedere ce a prilejuit o lovitura de stat cum rar s-a mai intamplat de-a lungul istoriei. Fara dubii, esecul revolutiei a dus la o decadere sociala si morala a societatii romanesti, iar lucrul asta se reflecta in 9 din 10 postari sau comentarii pe care le regasesti zilele astea pe net.

In ceea ce priveste restul razboaielor de prin tarile vecine, de la razboaiele mondiale la cele din Balcani ce au marcat istoria moderna si contemporana a Europei, Romania a fost mereu de partea celui care a oferit cel mai mult si-a sfarsit invariabil in tabara celor care au pierdut cel mai mult. Si n-o spun eu, o dovedeste istoria pe care parintii si bunicii nostri au trait-o si pe care incepem s-o scriem si noi acum, pozitionandu-ne de partea unora in defavoarea altora.

Intre a te solidariza doar cu Paris si Bruxelles cand morti exista si-n Ankara si Istambul nu doar ca denota o ipocrizie crasa ci si dovedeste un nivel de iresponsabilitate morala intiparit in constiinta nationala ce e confirmat de faptul ca nu prea vezi pe nimeni sa posteze indignat privind conditile din spitalele patriei decat abia atunci cand are de-a face cu ele, la fel cum nimeni nu posteaza indignat privind faptul c-au murit niste copilasi pentru ca un producator alimentar n-a respectat normele minime de igiena din moment ce lui nu i-a ajuns copilasul in spital sau nu i-a murit din cauza asta.

Romania a ajuns o tara in care populatia sufera de un cancer moral aflat in metastaza, iar pentru romanul de rand moartea unui om nu valoreaza absolut nimic atat timp cat nu-l afecteaza pe el direct in vreun fel. Si nu e vorba doar de atentate si de refugiati, e vorba de tot ceea ce inseamna victime ale neglijentei, nepasarii, indolentei, lacomiei sau indoctrinarii religioase.

humanitarian-aid-939723

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *