La ce foloseste sadismul din Biblie?

biblie

Cei de la geek.com au compilat o lista alcatuita din 11 crime considerate drept cele mai brutale crime prezentate in Biblie.

Desigur, pentru credinciosul de conjunctura care da bani la popi si merge la biserica doar datorita faptului ca ii e frica de moarte si vrea sa traiasca viata vesnica, realitatea din spatele relatarilor biblice e o necunoscuta.

Credinciosul de rand se rezuma la a asculta invatatura biblica asa cum o prezinta un preot sau altul, fara sa aiba macar curiozitatea de a descoperi ambiguitatile prezentate in Biblie si desi conform teologilor crestini Biblia e considerata cuvantul lui Dumnezeu, aproape toata credinta moderna pare centrata in jurul unor falsi profeti cum ne dovedeste de atata vreme isteria masiva in ceea ce-l priveste pe Arsenie Boca.

Probabil c-as putea scrie nenumarate articole pe subiect, insa singura mea intentie e de a pune o intrebare relativ simpla si de bun simt. Daca Dumnezeu este atotputernic si atotstiutor cum ne invata de atatea mii de ani preotii de ce a permis pe tot parcursul relatarilor biblice existenta unei gloate de urmasi care sa fie subiectul unor crime de o cruzime de nedescris?

Daca ne-am apuca sa analizam Biblia doar pe baza celor 11 crime prezentate in articolul de pe Geek am ajunge la concluzia ca Dumnezeu e un individ sadic si lipsit de scrupule al carui scop e de fapt razbunarea pe un inamic imaginar.

Ma numar probabil printre putinii care au citit Biblia cap coada si printre putinii care au umblat suficient de mult pe la bisericile si manastirile din tara incat sa-si faca o imagine obiectiva in ceea ce priveste „cuvantul Domnului” si felul in care e cosmetizat el in biserica.

In fond, in Biblie diavolul e prezentat drept inamicul care incearca sa ne corupa spre pacat, insa pe tot parcursul aventurii biblice diavolul nu ucide pe nimeni direct. Dumnezeu o face si o face din razbunare fata de pacatosi, care dupa moartea lor violenta ajung in focurile iadului, unde stapan este nimeni altul decat diavolul. De fapt, pana si prezenta sfantului Petru la poarta raiului cu catastiful in care sunt notate pacatele fiecaruia si care decide daca un individ are sau nu dreptul de a-si petrece vesnicia in rai e o confirmare a ideii de razbunare.

Si totusi, chiar si asa nu pot sa ma intreb cu ce anume-l ajuta sadismul biblic pe credinciosul de rand? Crimele de o cruzime de nedescris prezentate in Biblie ar trebui sa-i sperie pe credinciosi atat de tare incat sa nu mai pacatuiasca de frica unor repercusiuni brutale?

Oare doar la conceptul asta sa se rezume invatatura domnului, la constrangerea prin frica?

biblie