Minoritatea majoritatii

Nu pot sa fiu impasibil la tot ce se intampla in ultima perioada.

Odata cu practicile „capitaliste” promovate in tara noastra in ultimii ani am remarcat un transfer de putere si decizie dinspre majoritate spre minoritate cu acordul tacit al conducatorilor iubiti.

Nu pot sa ma declar impotriva minoritatilor sexuale. E ok, e alegerea lor s-o faca cum si cu cine vor. Problema este ca noi, heterosexualii nu organizam carnavale in care sa ne-o tragem pe strada si sa manifestam pentru drepturi. Legislatia ne obliga sa fim toleranti. Dar ce inseamna toleranta. Pentru mine toleranta inseamna sa ma impac cu ideea ca exista si oameni dinastia, sa port o discutie cu ei, sa nu ma feresc de ei sau sa-i marginalizez. Mi se pare normal sa-si arate apucaturile sexuale in spatele usii de la dormitor, cum facem noi toti, nu sa si le etaleze pe strada.

Daca lesbienele pot spune ca sunt placute vizionate intr-un film, barbatii imi provoaca repulsie, si tocmai de aceea nu doresc sa-mi cresc copilul sau copii cu barbati lingandu-se pe strada.

Sarind peste minoritati sexuale eu zic sa trecem la minoritati etnice. Bunii si dragii nostri vecini de la vest, stiti voi, aceea care opresc fara ezitare fiecare masina de romania care le tranziteaza tara si dau amenzi dupa moaca soferului. Ei bine azi si-au serbat nu stiu ce zi, habar n-am si nici nu ma intereseaza. Cunosc cativa oameni reprezentanti ai acelei etnii, n-am avut probleme cu ei, sunt oameni ok, insa se pare ca anumite orgolii politice si istorice ii framanta pe multi.

Si uite asa, cu aportul actualului guvern, minoritarii astia au acuma un tinut delimitat teritorial, un steag, o stema cat si o limba oficiala. Ba mai mult, unii dintre ei au castigat in instanta si inlocuirea steagului romanesc de pe o institutie a statului numita primarie cu cel maghiar.

Azi, pe teritoriul tarii vecine de care apartin acesti oameni a fost interzisa circulatia camioanelor venind din Romania, insa daca stau bine si ma gandesc camioanele lor au avut drept de circulatie pe 1 decembrie.

Si cum precedentul Kosovo s-a creat, asistam incet  si sigur la instaurarea unei enclave in inima ardealului cu acordul tacit al guvernului.

Si daca tot vorbim de minoritati, uitandu-ne retrospectiv la criza politica de la finele anului trecut nu putem remarca decat faptul ca o minoritate fragila a partidului stat a facut legea intr-o Romanie democrata, in fata unei majoritati solide si ferme.

Stau si ma intreb zi de zi, vazand aceste coincidente bizare, daca le pot numi asa, ce rost mai are majoritatea, daca opinile drepturile acesteia sunt incalcate in mod flagrant?