Cand crestinii erau jihadisti era mai bine?

Nu stiu altii cum sunt, insa eu unul pe la scoala am cam invatat istorie. E drept c-am invatat o istorie proasta, comunista ce ridica in slavi o serie de lichele pentru a cosmetiza istoria Romaniei mari, insa cand venea vorba de istoria omenirii lucrurile stateau relativ altfel.

Vad pe Facebook si pe bloguri tot felul de indignati, care arata cu degetul spre Merkel si o considera vinovata de atacuri teroriste. Vad de asemenea stiri apocaliptice pe siteuri de pseudo-stiri fondate si sustinute de niste pseudo-jurnalisti. Vad instigare la ura masiva fata de refugiati, ura ce in anumite zone pare sa atinga nivele de paroxism si sa aminteasca de ura pe care o aveau nazistii fata de evrei.

Si ma intreb, retoric ce-i drept, oare chiar atat de retartada sa ne fie societatea incat sa ignore intreaga istorie a batranului continent?

Ne uitam la niste arabeti cu barba, Coran la purtator si credem ca toti au centuri de explozibil pe ei, sau vreun AK-47 ascuns pe sub roba si incercam sa-i stigmatizam la cel mai grosolan mod posibil. Desigur, uitam ca nu arabii au fost cei care au inventat razboiul sfant si ca papalitatea cu ale sale cruciade si Cavalerii Templieri au fost primii ce au purtat un asa zis razboi sfant, prin care n-au crestinat pe nimeni pentru ca cei vizati de cruciade au ramas in continuare musulmani.

Dar razboaiele astea “sfinte” ale crestinismului a facut din bisericile de azi niste corporatii la nivel mondial, conduse de oameni lipsiti de scrupule si care abuzeaza in mod constant de cei vulnerabili.

Absolut toata bogatia bisericii catolice s-a constituit in urma cu mai bine de 500 de ani datorita unor astfel de “razboaie sfinte” al caror scop era jaful si violul si mai putin propovaduirea invatamintelor biblice.

De ignoranti ce suntem omitem fara doar si poate sa luam in calcul decimarea populatiei bastinase de pe continentul American, ce-a devenit atractiv de indata ce s-a aflat de existenta lui si s-a constatat ca orientul nu mai e o sursa suficient de productiva pentru jaful pe care europenii, in numele domnului il faceau.

Desigur, de corecti si moralisti ce suntem noi romanii, am ajuns sa ne scandalizam acum fata de o duzina de refugiati ce au ajuns in Romania fugind de un razboi, insa ii toleram pe preotii care se destrabaleaza pe banii nostri si irosesc pensia bunicilor si a parintilor multora dintre noi pentru a construi biserici goale si a-si cumpara limuzine de ultima generatie.

Altii, mai chitrosi se apuca sa-i identifice pe cei ce-si dau ultimii bani si-si risca viata sa traverseze in barci supra-incarcate o mare involburata ca fiind principalii vinovati si autorii cel putin morali ai atacurilor teroriste, insa omit sa spuna ca Europa are o istorie de peste 40 de ani de atentate teroriste si ca inainte ca terorismul islamic sa fie “cool”, cel putin doua tari Europene traiau in teroare de frica bombelor puse de teroristii IRA si ETA ce aveau o serie de revendicari teritoriale si duceau un razboi de gherila impotriva guvernelor, ucigand adeseori oameni nevinovati.

Aceeasi ignoranti uita ca in istoria noastra recenta, genocidul de la Srebrenica din 1995 a dus la uciderea de catre sarbii ortodocsi a peste 8000 de musulmani intr-o campanie de epurare etnica si ca lucrul asta, impreuna cu razboiul din Bosnia a creat la acea vreme un volum de peste 2 milioane de refugiati bosniaci raspanditi peste tot in lume.

Ba mai mult o sumedenie de cretini ce habar n-au pe ce lume traiesc dau in mod obsesiv share la o poza ce ilustreaza aproximativ 20 mii de imigranti albanezi ce au “sechestrat” un vas cargo in august 1991 si s-au folosit de el pentru a ajunge in Italia.

De asemenea, par sa existe suficienti autisti (nu de la vaccinuri ci de la propria prostie) care uita ca razboiul din Kosovo a pornit datorita unor premise identice cu cel din Bosnia si ca a fost nevoie de interventia NATO pentru a se evita un nou genocid de magnitudinea celui de la Srebenica.

In acelasi registru trebuie mentionat faptul ca foarte multi habar nu au ca razboiul asta “sfant” al arabilor a inceput odata cu implicarea americanilor intr-o serie de dispute teritoriale si razboaie locale, implicare ce s-a transformat pe alocuri in jaf si subjugare. Si desigur pare-se ca nimeni nu intelege ca succesul americanilor in astfel de campanii tindea spre zero fara ajutorul europenilor.

Ba mai mult, aceeasi oameni ce brusc par limitati mintal si arata cu degetul spre Merkel sau Putin in problema refugiatilor omit faptul ca terorismul islamic a inceput in Europa in 11 martie 2004, odata cu bombele de la metroul din Madrid si a continuat in iulie 2005 cu atentatele din Londra ce au fost infinit mai sangeroase decat cele din ultima perioada si care s-au intamplat cu o decada inaintea crizei refugiatilor sirieni.

Nu contest faptul ca printre refugiatii sirieni nu exista si oameni radicalizati sau in curs de radicalizare, insa cunoscand de altfel si istoria maghrebienilor in tari precum Belgia si Franta si stiind cam cum arata ghetourile in care-si fac veacul, pot spune fara sa consider ca gresesc, faptul ca atentatele din ultima perioada sunt rezultatul unui esec discutabil al Frantei si Belgiei in a-i integra pe refugiatii si azilantii ce-au poposit pe batranul continent cu multi ani in urma.

Un alt blogger scria ca ar trebui sa-i acceptam pe musulmani doar dupa ce ii punem sa-si arda coranul. In acelasi registru eu i-as accepta si tolera pe ortodocsii de pe la noi din tara doar dupa ce i-as pune sa-si arta toate chipurile cioplite cu Arsenie Boca, toate moastele si toate bisericile pentru ca si la noi, in Biblie doua idei se repeta obsesiv si anume ce a urii si razbunarii.

Cei ce bat in ziua de azi la poarta Europei nu sunt inofensivi, dar pot sa devina periculosi daca tot ceea ce putem sa le oferim e ura noastra.

agent-1239350