Rusia poate invada Europa pe bicicleta

Citind stirile diminetii am dat peste una care spune astfel:

Potrivit presei, cel puţin 100 de refugiaţi au intrat în Norvegia. Ei au trecut pe biciclete prin singurul punct de frontieră dintre Rusia şi Norvegia, situat dincolo de cercul polar, acolo unde temperaturile din timpul zilei sunt, în această perioadă, de 12-14 grade Celsius şi scad sub zero noaptea. Sirienii au venit prin Turcia, Georgia, pe lângă Marea Neagră, şi au traversat Rusia de la sud la nord ca să ajungă la frontiera acesteia cu Norvegia. Ei au profitat de o prevedere a legislaţiei norvegiene, potrivit căreia o persoană poate trece graniţa pe jos sau pe bicicletă, fără să-i fie cerute actele la control.

Sincer sa fiu stirea asta pe mine m-a scandalizat pentru ca, in timp ce in interiorul UE, la granita Romaniei cu Ungaria esti cautat si in gaura fundului de catre unguri daca te suspecteaza de ceva si nu le dai spaga, in Norvegia unde exista o granita cu o tara din afara Uniunii Europene, tara frecvent ostila, poti sa treci frontiera pe jos sau cu bicicleta ca nu te intreaba nici dracu’ de sanatate.

Simpla existenta a unei astfel de frontiere, bazata pe o lege data de hipsteri fumati bine ma face sa ma indoiesc de securitatea si integritatea Uniunii Europene si a zonei Schengen. Pana la urma la ce folos ca statele din sud fereca bine usile cand aia din nord le lasa larg deschise?