De ce e saraca Europa

Screen Shot 2017-06-10 at 06.22.08

In raport cu SUA si tari asiatice precum China, nici Uniunea Europeana ca un tot unitar si nici tari individuale din cadrul UE nu sunt competitive si colcaie de saracie. Saracie desigur raportata la situatia din tarile pe care le-am oferit drept exemplu.

Nici macar la nivel de cercetare si inovare nu sta mai bine batranul continent pentru ca si acolo e in afara podiumului mondial.

De ce se intampla toate astea? Ei bine intrebarea asta are un singur raspuns: Din cauza suprataxarii.

Bogatia Europei e sustinuta in mare majoritate de taxe disproportionate, taxe care afecteaza doar masele. Aproape orice probema in Europa isi gaseste rezolvarea intr-o marire de taxe sau in introducerea (inventarea) de noi taxe.

Vazusem de altfel zilele trecute niste reactii privind subiectul Trump si Acordul de la Paris, reactii de la niste indivizi revoltati pe faptul ca americanii platesc enorm de putin pe combustibil si de asta isi permit sa polueze mai mult ca "noi", asta in contextul in care primii care au pus motoare robuste si eficiente pe masini electrice au fost tot americanii.

Si ca sa intelegeti mai bine faptul cat de mare e saracia Europei in raport cu tari precum SUA si cam cum imbogatim smenari si guverne cu taxele pe care suntem obligati sa le platim direct sau indirect va las mai jos doua capturi de ecran ce ilustreaza foarte bine diferentele:

O banala placuta de memorie, vanduta de acelasi producator (fara sa existe intermediari) pe acelasi site (dar pe continente diferite) costa $33,93 in SUA si 54,38 euro in Spania (aproximativ $60,88 cu tot cu livrare).

Transportul in SUA e deja inclus in pret pentru ca nu depaseste mai mult de $5, in timp ce in Europa, transportul e 12,99 euro si se incaseaza separat din moment ce daca s-ar include in pret ar rezulta o crestere a pretului cu vreo 25%.

Acestea fiind spuse, probabil ca o sa se faca bine continentul asta abia atunci cand n-o sa-si mai jupuiasca popoarele la fel ca-n evul mediu.