O chestie de bun simt

Am vazut pe ArsTechnica urmatoarea imagine ce ilustreaza indicatoarele asociate cu o sectie de vot din New York:

O chestie de bun simt
Election Day signs in New York City 11/4/14

Cele doua indicatoare sunt scrise in engleza, spaniola si mandarin adica in limba oficiala si limbile vorbite de cei mai multi dintre emigrantii arondati sectiei respective. Ori lucrul asta denota un respect incontestabil fata de emigranti si identitatea lor.

La noi in Romania si in multe alte state din UE, sovinismul e inca politica de stat, iar minoritatile nu se pot bucura nici macar de niste amarate de placute bilingve la intrarea in localitati.

Tin minte ca in urma cu ceva vreme am vazut la TV un reportaj despre obezitatea din SUA si cultura fast-food si una din secvente ilustra o discutie intre un medic emigrant sud-american si un pacient tot emigrant sud-american, iar discutia dintre cei doi s-a purtat in spaniola fara ca cineva sa ridice spranceana si sa ocarasca vanzatoarele de la buticurile de paine din HarCov.

4
Lasă un răspuns

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
newest oldest most voted

Cum? Tiganii? Ungurii? Nu sunt si ei trecuti p-acolo… pe indicatoare?

Prietene … emigrantilor mi’se pare normal sa priveasca lucrurile mai deschis decat noua. 😀 De bun simt era sa puna ceva placute si in NAVAJO de exemplu … deh, aia sunt printre singuri nativi pe acolo care nu au fost niciodata foarte bucurosi de colonizare si nu cred ca s’ar fi omorat sa puna nici macar placute in engleza. 😀