E plina Romania de bolnavi psihic

Desigur asta nu-i o noutate pentru voi, cand pe toate posturile de televiziune la ore de maxim audienta sunt prezentati bolnavii psihic si povestea lor.

O sa spuneti ca nu-i nimic nou in asta si ca bolnavi psihic sunt peste tot. E drept, ca sa-l parafrazam pe Farfuridi putem spune ca si Europa are bolnavii ei, doar ca in Europa exista televiziuni si gazete de tip tabloid care prezinta DOAR cazurile astea in care sunt implicati bolnavi psihic si care reprezinta puncte de referinta si interes DOAR pentru cei care consuma constant rahaturi dinastea, iar televiziunile de stiri si cele de informatii generaliste prefera sa umple spatiul de emisie cu informatii utile si reportaje culturale.

In Romania in schimb, zilele astea e de mare interes si e de dezbatut intens pe orice post de radio sau TV, in orice gazeta sau pe orice pagina de Facebook ce se vrea ‘de stiri’, subiectul unui individ caruia ii lipsesc cateva tigle de pe mansarda si care aparent a crezut ca poate sa ‘desfaca’ el ce au facut niste politicieni.

Si uite asa, in loc sa prezinte adevaratele drame prin care trec mii sau sute de mii de copii si batrani, in loc sa prezinte evenimentele cu adevarat importante sau anchete jurnalistice care ar putea reprezenta un interes public, gazetarii sunt ocupati sa prezinte poporului un spectacol grotesc si macabru in care-l afiseaza pe un individ cersetor de atentie ce sacrifica porci pentru a-i ingropa pe terenul viitoarei moschei sperand ca astfel sa sperie toti musulmanii din Romania si sa nu se mai construiasca moscheea pentru c-a spurcat el locul.

N-am sa scriu absolut nimic pe tema pangaririi steagului sau mai stiu eu ce aspecte ‘patriotice’ pentru ca pangarirea steagului si a simbolurilor nationale are loc in mod constant si e o chestie redundanta. Fiecare doctor spagar, fiecare politist spagar, fiecare politician corupt sau functionar bandit pangareste simbolurile nationale fara ca cineva sa observe si sa ia masuri.

Dar am sa scriu despre cretinitatea fara margini de care da dovada orice gazetar care s-a gandit ca-i oportun sa ne prezinte povestea asta cu porcii si razbunarea bolnavului psihic pe musulmanii ce vor moschee.

In primul rand, dincolo de orice alt aspect de natura morala si sociala trebuie sa mentionam de la bun inceput faptul ca ‘bunul crestin’ e invatat sa se razbune. Si nu ma refer la dogme specific ortodoxe sau la basme religioase, ci la ceea ce sugereaza clar primul capitol din cartea fundamentala a crestinismului. Daca nu v-ati prins despre ce-i vorba va clarific eu. In Geneza, imediat dupa ‘facerea lumii’ ne este prezentata viata ‘vesnica’ pe care Adam si Eva o duc in rai, goi si neprihaniti. Li se ofera ‘libertate’ totala, dar care in mod ironic e conditionata de existenta unui pom.

Conditia in sine ii este impusa lui Adam, care corupt de Eva musca din marul interzis. Rezultatul acestei nesupuneri si acestei unice greseli este razbunarea crunta cu izgonirea din rai, pacatul stramosesc si rusinea goliciunii. Bineinteles ca or sa se gaseasca suficienti credinciosi care sa ma combata zicand ca orice greseala merita pedepsita, insa simpla idee de pedeapsa aspra contravine balivernelor biblice cu iubirea aproapelui, intoarcerea obrazului si multe altele.

De fapt din firul narativ al genezei nu reiese nicaieri faptul ca lui Adam i s-a spus si care urmeaza sa fie consecintele in cazul in care incalca ‘cuvantul Domnului’ si astfel s-a riscat, daca putem spune asta. Revenind cu picioarele pe pamant, noi astia muritorii de rand evitam sa comitem o serie de infractiuni sau contraventii pentru ca stim bine in avans ce pedepse prevede legea si ce pedepse putem primi ‘drept razbunare’.

Probabil va intrebati ce legatura are toata treaba asta cu porcii ingropati pe terenul pe care urmeaza sa fie construita moscheea? Ei bine e simplu. Bunul crestin (la fel ca si bunul musulman de altfel) invata inainte de toate ca orice greseala trebuie razbunata. Faptul ca mai apoi invata de iubire si iertare e irelevant pentru ca in subconstientul lui e deja indusa ideea ca nu trebuie sa intoarca si celalalt obraz, ci trebuie sa-si loveasca adversarul cat poate de tare.

Si pana la urma asta-i si principalul motiv pentru care au fost si continua sa fie atatea razboaie in lume. Legea talionului, intens abordata in Biblie e un alt exemplu de povata ‘razbunatoare’ pe care ‘bunul crestin’ o primeste. Sodoma & Gomora la fel si tot asa, exemplele ar putea continua la nesfarsit.

Nu ajungem la concluzia ca zeul suprem e un criminal sadic si razbunator care pare sa ucida sau sa tolereze uciderea altor fiinte umane pentru a-si satisface propria-i placere doar din ceea ce vedem, auzim si traim zi de zi, pentru ca si cartea sfanta e plina de astfel de exemple, scrise in mod ironic intocmai de acei care-l slavesc. De fapt intreaga Biblie nu e decat o poveste despre razbunare din diverse motive. Pana si arca lui Noe, sau exodul lui Moise sunt exemple de razbunare, exemple care indeamna ‘bunul crestin’ sa fie doar crestin, pentru ca razbunandu-se nu prea are cum sa fie bun.

Si uite asa ajungem in zilele noastre, unde un bolnav psihic face un gest aparent inofensiv ingropand doi purcei pe un teren privat unde o sa se construiasca o moschee. Nebunul e dat exemplu pe orice platforma media pentru ca alti nebuni sa-l vada si sa-l auda ce aberatii macabre debiteaza.

Ori astfel, media nu face decat sa motiveze alti bolnavi psihic, poate nu la fel de inofensivi ca asta cu purceii si care vor cauta motive sa se razbune, convinsi fiind ca razbunarea ‘e rupta din rai’ ca si bataia de altfel. Pana sa ingroape porcii acolo individul asta era un nimeni si la fel de ‘nimeni’ erau si aia de au tras in oameni prin Paris sau Tunisia si care pun in mod constant bombe pe sub masini prin diverse tari.

Facand o tampenie dinasta in timp ce presa o mai si mediatizeaza constant, nu face decat sa trezeasca pasiuni in randul ‘victimelor’. Nu face decat sa propage si sa instige la ura si atacandu-le religia altora cu fel de fel de tertipuri ordinare, astfel de bolnavi psihici si cei care-i promoveaza de altfel, or sa-i provoace pe cei mai radicali dintre musulmani pentru ca Romania sa devina si ea o tinta sigura si constanta a celor care poarta asa-zisul razboi sfant.

Crestinii continua sa se dea loviti si sa se considere victime ‘nevinovate’ in razboiul asta al religiilor, insa omit faptul ca timp de sute de ani, legiuni intregi de ‘misionari crestini’ au propovaduit religia crestina in Orient cu sabia. Au ucis si au jefuit in numele Domnului, si cand si-au dat seama ca nu prea au sorti de izbanda, cand si-au dat seama ca nu prea mai e nimic de furat (noroc ca nu se descoperise petrolul) au plecat. Iar acum se minuneaza toti de cruzimea si barbaritatea cu care sunt atacati, de lipsa de educatie si moralitate.

Pai vorba aia cu ‘cine seamana vant va culege doar furtuna’ nu li se aplica si lor? Oare praduirea Orientului in numele religiei nu i-a lasat pe aia de acolo fara prea multe oportunitati de dezvoltare? Oare rezistand atatea sute de ani asalturilor crestinismului si rezistand uniti in ciuda faptului ca pe alocuri au fost decimati de ‘cruciade’ nu i-a intarit si i-a radicalizat?

Oare privandu-i de educatie pentru a le putea exploata in voie resursele nu li s-a inoculat ideea ca sunt ‘sclavii’ crestinatatii dandu-le astfel motive de razbunare?

Evident ca nu putem concluziona decat ca nici crestinii si nici musulmanii n-au invatat nimic dupa atatea milenii de convietuire mai mult sau mai putin pasnica. Si n-au cum, cand primul lucru pe care-l invata e razbunarea.