Campania electorala din SUA

1891062

In ultima jumatate de an am fost la curent cu ceea ce s-a intamplat in campania electorala din SUA fiindca am avut in feed un forum orientat pe o anumita nisa ce peste noapte s-a transformat in forum politic datorita patimilor politice ale membrilor si din postarile lor mi-am dat seama ca respectiva campanie electora a fost cea mai infecta si denigranta campanie electorala pe care am vazut-o vreodata.

Si nu ma refer doar la un candidat pentru ca ambele tabere au jucat aceeasi carte.

Ba mai mult, imixtiunea externa in influentarea rezultatului prin metode de propaganda si manipulare specifice unei politii politice subordonate unui dictator au facut ca opinia generala privind campania in sine sa fie si mai proasta.

Simpla idee de a implica organizatii ce teoretic ar trebui sa fie independente, obiective si neutre in batalia politica si pozitionarea acestora de partea unei tabere mi se pare ceva incredibil.

Nu stiu care o sa fie rezultatul alegerilor pentru ca batalia asta suburbana i-a cam pus pe ambii candidati in aceeasi troaca si cel mai probabil o sa fie o victorie stransa, contestata pana in ultimul moment de perdanti.

Liberal fiind mi-as dori sa castige Trump, insa din postura de emigrant nu pot sa rezonez cu discursul de ura pe care Trump il propaga la adresa emigrantilor, discurs ce de altfel pozitioneaza GOP la extrema dreapta foarte departe de idealul capitalist pe care si l-a propus. Alternativa e partidul democrat, partid ce de altfel l-a dat pe actualul presedinte si care are o problema cu gestionarea banilor de la buget, ca orice partid cu orientare de stanga de altfel.

Ah! Si inca ceva, dormiti linistiti de acum incolo fiindca indiferent cine va castiga n-o sa inceapa al 3-lea razboi mondial cum sustin schizofrenico-paranoici de teapa lui Alex Jones. Al 3-lea razboi mondial se duce deja la un alt nivel si are alte implicatii si scopuri finale decat cele geopolitice cum se intampla pana acum 30 de ani.

Crowd of People Raising Their Hands