Nicio religie nu-i a pacii

1914544

Lumea in ziua de azi pare impartita in doua tabere:

  • Cei care se tem de tot ceea ce inseamna islam si spun ca islamul e responsabil pentru toate relele de pe pamant;
  • Cei care incearca sa motiveze intr-un fel atacurile teroriste deturnand atentia de la religie;

Pentru primii islamul e o religie ce instiga la ura si omucidere pe cand pentru ceilalti e o religie a pacii practicata de niste oameni care n-ar ucide nici macar o musca.

Atat unii cat si ceilalti denota o ipocrizie crasa atunci cand isi sustin ideile pentru ca in fond nicio religie nu-i a pacii.

Primii sunt ipocriti pentru ca invoca pacifismul propriei religii pentru a pune in contrast incidentele in care au fost implicati partizani ai islamului si ignora cu nonsalanta faptul ca in Biblie exista la fel de multa ura si tiranie cat exista si in Coran. Ba mai mult ignora faptul ca sub semnul crucii s-au masacrat de-a lungul timpului sute de mii sau chiar milioane de musulmani si ca ultimul masacru de acest gen, considerat pe buna dreptate un genocid a avut loc in urma cu 21 de ani.

De cealalta partea a baricadelor exista oameni care la randul lor ignora faptul ca musulmanii le-au raspuns crestinilor cu aceeasi moneda de-a lungul istoriei invocand de altfel legea talionului ce se regaseste atat in Biblie cat si in Coran. Cei care spun ca islamul e o religie a pacii sunt suficient de ignoranti incat sa mizeze pe faptul ca interlocutorii sunt prosti si nu inteleg sau stiu ca de-a lungul istoriei musulmanii s-au razboit intai intre ei si abia apoi cu crestinii.

Intre crestinism si islamism nu e nicio diferenta in afara de felul in care sunt scrise cartile de capatai pentru ca fiecare religie instiga la ura fata de cei care nu impart aceleasi convingeri religioase si fiecare dintre ele invoca superioritatea barbatului si patriarhatul. Unica diferenta intre crestinism si islamism e determinata de faptul ca in tarile predominant crestine clerul religios a pierdut la un moment dat puterea in favoarea politicienilor, lucru ce a asigurat o oarecare pace si o oarecare evolutie pentru ca daca in tarile crestine liderii religiosi aveau la fel de multa putere precum o aveau in urma cu 5-6 secole atunci persecutia si stilul de viata inapoiat precum si lipsa progresului tehnologic si evolutiv erau un lucru real. E suficient sa intoarcem privirea catre tarile din estul Europei unde clerul inca are influenta mare asupra politicului ca sa intelegm cat de nociva poate sa fie implicarea religiei in treburi de natura administrativa, educativa si politica.

O religie care tolereaza si incearca sa ascunda si sa justifice violenta in familie e oricum vreti voi numai o religie a pacii nu.