Esecul discursului bazat pe ura

In mai putin de un an de zile am fost martori la doua esecuri rasunatoare rezultate in urma unui discurs bazat pe ura.

Primul esec a fost cel ai coalitiei PSD-BOR care, chiar daca voalat, a instigat la ura impotriva celor care nu sunt ortodocsi. Iar al doilea esec rasunator a fost cel al UKIP care incerca sa instige la ura impotriva emigrantilor.

Discursul bazat pe ura a stat la baza rezolvarii intr-un fel sau altul a conflictelor istorice. Fiecare coalitie si majoritate militara si politica s-a format ca rezultat al unui discurs bazat pe ura si acest lucru parea un model combatant infailibil.

Pana acum bineinteles.

Daca e sa gandim profund la istoria noastra recenta ajungem la concluzia ca pana si holocaustul a fost rezultatul unei campanii de instigare la ura, campanie ce a avut drept rezultat decimarea populatiei si degradarea morala a acesteia.

Discursul bazat pe ura a fost si este exploatat la maxim in continuare cu precadere de catre religie, indiferent de ce religie vorbim, iar exemplele sunt multe si le traim cu fiecare atentat terorist.

Ei bine probabil ca delimitarea lenta, dar sigura a individului fata de ceea ce inseamna religia e ceea ce l-a salvat pe indivind intr-un final de influenta discursului bazat pe ura.

Aceste doua exemple, aparent greu de observat si inteles nu fac decat sa confirme faptul ca am inceput sa ne schimbam ca societate si ca am inceput sa evoluam. Ba mai mult, exemplele in cauza si probabil multe altele nu fac decat sa confirme faptul ca politica si religia (unde se foloseste cel mai des discursul bazat pe ura) trebuie sa se reinventeze fiindca in ziua de azi masele nu mai pot fi controlate si manipulate printr-un discurs bazat pe ura, iar principiul divide et impera patentat cu succes de Iulius Caesar nu mai reprezinta o unealta sigura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *