Crestin Ortodox?

De ceva vreme cuvintele din titlu  imi provoaca sila, o sila pe care nu mi-o provoaca nici macar politicienii, indiferent de cat sunt de corupti si de curve.

Bineinteles ca multi dintre voi “cu frica lui dumnezeu” nu intelegeti de ce si ma considerati inamicul public numarul unu.

Am sa incerc sa ma explic cat pot de bine pentru ca cei care pierd timpul citind articolul asta sa nu-l piarda degeaba.

 

M-am nascut intr-o familie ortodoxa, a caror parinti erau jumate greco-catolici si jumate ortodocsi. Bunica, cea care a avut grija de mine in vacante ma ducea mereu la biserica, greco-catolica fiind si incerca sa ma invete ce-I bine si ce-I rau.

Profesorul de religie din generala, care apropo era materie obligatorie pe vremea aia si-a facut datoria si a incercat sa ne invete cuvantul lui dumnezeu, fapt care mi-a starnit un oarecare interes si curiozitate.

Pana la un moment dat, consideram religia o parte integranta din societate, un mod de viata, o responsabilitate. La scurt timp insa am descoperit ca lupii moralisti care militeaza pentru respectarea celor 10 porunci sunt niste javre ordinare. La scurt timp am aflat ca acel preot care venea an de an cu boboteaza, care venea si facea slujbe private fara sa taie chitanta si care primea un salar de la stat pe langa banii lasati de fraieri la biserica, care atunci cand ma duceam la spovedit era siderat de faptul ca umblu la fete, a fost prins de fiul unei anumite doamne din oras in timp ce futea la ea, fiindca sedinta de purificate spirituala a degenerat intr-o sedinta de exorcizare a dracilor din clitoris.

Incet si sigur fapta s-a musamalizat, preotul a plecat la alta parohie unde nu-I stie nimeni fetisurile, iar in locul lui a venit altul “sarac lipit pamantului” care sa duca misiunea domnului pana la capat.

Preot nou, poveste veche, incet si sigur enoriasii l-au ajutat ca sa-si cumpere Audi A6 si sa-si ridice o casa de la zero, fiindca dumnezeu asculta rugaciunile preotilor doar cand acestea sunt facute din limuzine si vile opulente.

La noi in oras, ma rog in orasul natal, fiindca am emigrat, de vreo 15 ani se construieste o catedrala si nu se mai termina, desi enoriasii platesc o gramada de bani anual pentru asta. In acelasi timp, la noi in oras nu exista un serviciu de urgenta, un spital care sa asigure o asistenta medicala minima oamenilor din zona. La noi in oras ca si in alte orase mori cu zile fiindca nu ai un minim serviciu medical garantat non stop.

In schimb, in tara, in anul 2011 biserica ortodoxa romana a facut un profit de 88 milioane de euro, o suma care ar fi putut achita datoriile ministerului sanatatii, poate si ministerului educatiei. Acei 88 milioane de euro se vor duce cu siguranta pe reinnoirea parcului auto, deplasari in strainatate, constructii de biserici si catedrale, in timp ce in Romania in loc sa se construiasca spitale noi ele se inchid, in loc sa se faca orfelinate si scoli, copii ajung pe strazi, in loc sa-si duca batranetea si sa se bucure de ea dupa ce au cotizat ani la randul la stat batranii se sting in spitale fara medicamente.

In mod ironic, biserica e subventionata de stat, nu plateste impozite dar primeste bani. Din punct de vedere fiscal, biserica e cel mai mare evazionist al tarii prin faptul ca doar cand enoriasii se uita stramb se dau chitante, iar chitantele care se dau nu au nici o acoperire fiscala, de multe ori sunt false si de cele mai multe ori sunt completate intr-un singur exemplar care se da enoriasului, in contabilitatea bisericii nemaigasindu-se o copie.

Daca stam sa ne gandim ca profitul facut, o suma infima de altfel comparata cu banii nedeclarati, este investit in hoteluri, bordeluri, cluburi de noapte, agentii de turism si alte afaceri dinastea cum ii place lui dumnezeu, ar rezulta faptul ca vorbim de crima organizata la cel mai inalt nivel.

Interlopii sunt in biserici nu pe strazi, fiindca biserica nu inseamna decat evaziune fiscala, taxe de protectie, fiindca daca nu dai nu te ajuta dumnezeu, si spalare de bani la cel mai inalt nivel. Nimic mai mult.

Daca va intrebati de unde a pornit articolul asta, ei bine de la niste ipocriti care ma baga in toate grupurile de ortodocsi pe facebook si care se dau sfinti desi sunt curve.

Daca aveti un IQ peste medie o sa intelegeti articolul asta, daca nu-l aveti va meritati soarta de oi ale lui dumnezeu.