Prozelitismul religios

Am primit o serie de comentarii de la un anume Mihai-Sorin cu directie religioasa. Tipul asta, cu prea mult timp liber, este fervent comentator aici pe blog. Poate isi face propriul blog de prozelitism religios. Dar atunci nu l-ar citi nimeni. Asa ca profita de toti cititorii blogului Podul Minciunilor pentru a-si etala fanatismul religios. Oameni ca acesta in istorie au facut cel mai mult rau crestinismului. Conchistadori, inchizitie, cruciati, si altii asemenea. Oameni care nu au inteles mila crestina ci doar ura fata de cei diferiti. CU siguranta Dumnezeu nu este de acord cu ei si locul in Rai probabil nu le este rezervat spre marea lor dezamagire. Daca eu inteleg bine crestinimsul este vorba doar de iubire! Nimic altceva. Iar cei ce ameninta cu sabia sau cuvantul pe cei diferiti nu fac decat sa incalce porunca divina.
In istorie crestinismul prost inteles si manipulat de liderii bisericii a dus la stagnarea dezvoltarii noastre ca oameni. In anticihitate omenirea incepea sa prospere, sa inteleaga lumea. Stiinta si arta evoluau. Apoi s-a pus stop pentru o mie de ani si mai bine. In numele crucii! S-au omorat oameni de stiinta… Dar unii uita repede pacatele facute in numele credintei.

Si mai am un sfat pentru toti fanaticii religiosi. Nu uitati ca Biblia ce o cititi este scrisa de oameni. Transcrisa manula dupa dorinta unei cleric, interpretata in fel si chip…. altfel spus: denaturata de la origini. Trebuie sa vedem in esenta ei nu ad-literam. Sa nu uitam ca ingerii sunt hermafroditi. Si acum oamenii hermafroditi sunt persecutati de biserica. Cum sunt si homosexualii, lesbienele etc. De ce? Nu suntem oameni si noi? Toti suntem fii si fiicele lui Dumnezeu, pentru ca toti ne tragem din Adam si Eva, nu-i asa?