Prozelitismul religios

Am primit o serie de comentarii de la un anume Mihai-Sorin cu directie religioasa. Tipul asta, cu prea mult timp liber, este fervent comentator aici pe blog. Poate isi face propriul blog de prozelitism religios. Dar atunci nu l-ar citi nimeni. Asa ca profita de toti cititorii blogului Podul Minciunilor pentru a-si etala fanatismul religios. Oameni ca acesta in istorie au facut cel mai mult rau crestinismului. Conchistadori, inchizitie, cruciati, si altii asemenea. Oameni care nu au inteles mila crestina ci doar ura fata de cei diferiti. CU siguranta Dumnezeu nu este de acord cu ei si locul in Rai probabil nu le este rezervat spre marea lor dezamagire. Daca eu inteleg bine crestinimsul este vorba doar de iubire! Nimic altceva. Iar cei ce ameninta cu sabia sau cuvantul pe cei diferiti nu fac decat sa incalce porunca divina.
In istorie crestinismul prost inteles si manipulat de liderii bisericii a dus la stagnarea dezvoltarii noastre ca oameni. In anticihitate omenirea incepea sa prospere, sa inteleaga lumea. Stiinta si arta evoluau. Apoi s-a pus stop pentru o mie de ani si mai bine. In numele crucii! S-au omorat oameni de stiinta… Dar unii uita repede pacatele facute in numele credintei.

Si mai am un sfat pentru toti fanaticii religiosi. Nu uitati ca Biblia ce o cititi este scrisa de oameni. Transcrisa manula dupa dorinta unei cleric, interpretata in fel si chip…. altfel spus: denaturata de la origini. Trebuie sa vedem in esenta ei nu ad-literam. Sa nu uitam ca ingerii sunt hermafroditi. Si acum oamenii hermafroditi sunt persecutati de biserica. Cum sunt si homosexualii, lesbienele etc. De ce? Nu suntem oameni si noi? Toti suntem fii si fiicele lui Dumnezeu, pentru ca toti ne tragem din Adam si Eva, nu-i asa?

37
Lasă un răspuns

36 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
newest oldest most voted

NU, Nu-i asa! Este o explicatie simplista arhaica pe care unii dintre noi au preluat-o din motive politico-economice (vezi Rusia, Grecia in raport cu Romania la vremea acea) altii din frica de divinitate, altii de prosti iar altii din lene intelectuala (a nu se confunda cu prostii) si ma refer la legendele israelitilor sacralizate ulterior si care inca nu se dezic total de primul testament in care apar Adam si Eva si mai apoi toate crimele impotriva palestinienilor – toate cu ajutorul divinitatii. Sa nu mai amintesc de metodele de impunere a crestinismului pe acolo pe unde el nu a… Read more »

Sebi

Ai dreptate Caline!

drk51

pornind de la un banal flame ai ajuns la filosofie. interesant!

1234

Pacat de tine “Cisnadiene Turmentat”, ca te crezi atat de “destept” si “atotstiutor”, incat sa dai lectii tuturor si sa consideri ca esti singurul care are un punct de vedere valid, INDIFERENT LA CE POSTARE DE PE ACEST BLOG NE-AM REFERI… La felul de om care pretinzi ca esti, ar trebui sa fii mai deschis la dreptul altora de a-si exprima parerile, ideile, convingerile…

DANI

AI DREPTATE SEBI!

Fratilor , daca mergeti in bisericile sectante gasiti derbedei de care in viata de zi cu zi va feriti! Mie imi plac oamenii, cu bucuriile lor si cu durerile lor, dar mi-e scarba de gunoaiele sectante pline de fitze de sfintzire care bantuie prin bisericile aparute la spartul targului ,prin 1900 toamna. Si ei au tupeul sa se bata cu pumnul in piept si sa se arate cat sunt ei de neprihaniti! Uite doar cativa lideri spirituali ai vostri, hoti, inselatori, criminali… Pastorul DAN BURCICĂ, liderul unei grupări de escroci! Pastorul împreună cu câţiva angajaţi de-ai primăriei Capitalei sunt acuzaţi… Read more »

Calin Blaga

@Sebi – Sunt de acord si eu! Chit ca nu akm scris eu textul. Desi ma manca limba si tastatura demult sa spun ceva pe tema asta. Dar bine ca amica Mazemania e mai sloboda la gura decat mine.

Cisnadianu' Turmentat

Ai dreptate Dani! (dandu-i dreptate lui Dani, i-am dat dreptate lui Sebi care-i da dreptate lui Calin care nu are dreptate dar are o mancarime) pe cand Mazemaniaca e fericita ca i-a dat dreptate sefu’ Calin cand ea de fapt se scarpina in cap si se intreaba ce a vrut ea sa spuna de ii da lumea dreptate si cine dracu e Craig Venter asta de care zice Turmentatu’. Practic ea a vrut doar sa-i dea o “lectie” altui maniac pe nume Mishu Sorinel care abereaza religios pe unde apuca…. Superb! PS. Atentie Mazemaniaco ca amicul tau Mischu Sorinel, pe… Read more »

Gogu

Vorba lui Rabi: “si tu ai dreptate” Turmentatule!

Sebi

Si tu ai dreptate Dani!

radu

Bai frate, toata lumea are dreptate pe aici, de zici ca a scapat turma de yesmani pe izlazul C.A.P.-ului! Cert este ca lesbi este o sfertodocta, dar cu fitze avangardiste, care-l pun la grea incercare pe unicul neuron, probabil hermafrodit, al mazemaniacei . Nu stiu cat de dotata este cu limba, nu aia romana, ca acolo m-am convins! In rest pace voua si spor la pasunat pe izlaz!

Sebi

Radule, mare dreptate ai!

DANI

Sebi, sa stii ca ai dreptate in privinta comentariului scris de Radu!

Cisnadiene sa stii ca Turmentatu’ are dreptate iar Radu e nebun…de legat.


@Radule
, You made ma’ day!

Mihai-Sorin

Draga mea ce spui sa o luam incetisor? (inteleg ca esti o “ea” din randurile adeptului structurii chimice a hidroxilului legat molecular de doi atomi de carbon si cinci de hidrogen) In primul rand esti in viata, asta inseamna ca negresit vei muri (ciudat nu-i asa?) O scurta privire inspre sud la sfarsitul strazii Calea Dumbravii certifica ceea ce am spus mai inainte ..nu? E locul unde mai devreme sau mai tarziu vei fi meniul principal la “trapeza” viermilor. Sfanta Scriptura mentioneaza asta inca de la inceput afirmand ca pacatul aduce moarte..e o certitudine. Deasemenea chinurile nasterii sunt o realitate… Read more »

Mihai-Sorin

@ admin, In cel de-al doilea rand..ai inteles gresit crestinismul..Crestinismul nu e doar despre iubire..si “nimic altceva nu conteaza” dupa cum spui. Crestinismul e in primul rand despre Adevar (care e o persoana – Dumnezeu), apoi despre Sfintenie, (curatie morala trupeasca de limbaj etc) apoi despre Dreptate si apoi despre Iubire. Nu poate fi vorba de o ierarhizare a lor (ca si cand una ar fi mai importanata decat alta) dar nici de excluderea vreuneia dintre cele mentionate. Evident cand vorbim de iubire in crestinsism asta nu inseamna absolutizarea ei in orice conditii e vorba de iubirea sfanta, curata, neviciata… Read more »

Mihai-Sorin

In cel de-al teilea rand cum poti vorbi despre crestinism daca nu ai citit de repetate ori Biblia in intregime? Si cum poti sa faci afirmatii fara sa cunosti temeinic principiile exegezei si hermeneuticii?????
(m-as mira sa nu apelezi la dictionar online macar pentru acesti termeni, cu atat mai mult sa-i intelegi )

Mihai-Sorin

@admin, In cel de-al patru lea rand, nu stiu cine esti, ai un nume? Ai o anume orientare sexuala? Esti intr-adevar lesbiana sau doar cochetezi cu ideea cautand brese in constiinta pentru ca la un moment dat sa o poti anihila (macar temporar). Cu Calin era mai usor, cat de impotrivitor era fata de Evanghelie (cu care dealtfel a lucrat cativa ani prin RVE ) chiar daca nu era de multe ori de acord cu ce scriam (aflandu-ne spiritual pe pozitii antagoniste) macar exista un respect fata de adversar un fel de cavalerism de rit vechi dar nobil..tu insa ..cine… Read more »

Mihai-Sorin

@admin, In cel de-al cincilea rand, Asimilarea in miezul aceleiasi idei a statutului hermafroditilor cu cel al homosexualilor este vadit tendentioasa intrucat hermafroditii trebuie compatimiti, acceptati, ajutati sa se integreze social (fiind probabil purtatori ai unor mari blesteme date de Dumnezeu pentru cine stie ce grozavii de pacate facute de printii lor asa cum afirma Scriptura) ei in sine nefiind vinovati, in timp ce homoscarbosenia este o alegere data de un egoism hiperexacerbat de o necunoastere a frumustetii caracterului si fiintei Lui Dumnezeu, de o posesie demonica venita prin indepartarea lui Dumnezeu din constiinta. De aceea trebuie condamnati moral, ostracizati… Read more »

Mihai-Sorin

@admin, In cel de-al sase-lea rand inteleg ca numesti “prozelitism religios” propovaduirea Cuvantului Lui Dumnezeu, nu? Ei iata ce spune oricarui crestin, insusi Domnul Cel care ti-a dat viata: ” Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui Hristos Isus, care are să judece viii şi morţii, şi pentru arătarea şi Împărăţia Sa: propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura. căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători… Read more »

Mihai-Sorin

@admin, In cel de-al saptelea rand sa stii “No name girl”ca Dumnezeu te iubeste si te primeste in biserica Sa asa cum esti doar pentru simplul motiv de a nu mai fi asa, de a te schimba. Schimbarea e posibila. Stii ce ma uimeste pe mine? Faptul ca tu esti deplin incredintata ca homoscarbosenia este un lucru teribil de vicios si condamnabil si totusi lupti cu osardie impotriva ta insati..?!! Oare cat de greu trebuie sa-ti fie cand ramai doar tu cu tine (?), cand nu se mai aud glasurile colegilor, ale prietenilor, cand e stins televizorul si chat-ul..????? Ce… Read more »

Sebi

@mihai sorin
Vorba lunga, saracia omului. Lasi 7 comentarii si nu spui absolut nimic.
Mi se pare mie sau tu esti cumva retardat mintal?
Si asa, un sfat pt admini, decat comentarii de umplutura ca cele 7 de mai sus, mai bine deloc…

dana

Lasati-l in pace pe Mihai-Sorin ca asta a facut o adevarata obsesie pentru Laura Dobrota. In principiu le-ar sta bine impruna ca doar sunt baptisti amandoi iar pastorul nu comenteaza decat daca unul din ei ar fi ortodox. Baptistii nu accepta ca un membru de-al lor sa se casatoresca cu o persoana ce nu este de la ei din secta. Problema este ca Laurei ii plac doar barbatii cu bani care o mai si o insala precum Cercel sau Bordeianu . In plus draga Mihai -Sorin ai cam facut burta cam mare . Ar fi cazul sa mai slabesti mai… Read more »

Mihai-Sorin

@ Dana, cine a spus ca bogatia e rea (?) sau sa iti doresti bogatie e condamnabil? Iov a fost super bogat iar dupa extrema incercare prin care a trecut, Domnul l-a facut hiper bogat, ba inca l-a binecuvantat si cu 3 fiice cu “statutul de miss”, Biblia mentionand ca nu “erau fete asa frumoase ca ficele lui Iov in toata tara”.Iov 42:15 Avraam, parintele binecuvantarii natiunilor, a fost desemenea super bogat si a avut o nevasta extrem de frumoasa. David ca rege a fost deasemenea extra bogat si a avut parte de neveste frumoase una din ele de o… Read more »

Mihai-Sorin

Dana,

Adevarurile incomode spuse deschis demonstreaza curaj si caracter ca atare, multumesc pentru pertinenta atentionare referitoare la fizicul meu. O accept, o recunosc, o condamn..imi fac mea culpa.
Tu insa, meriti un fresh de portocale (sau fragute ca e sezonul) daca printr-o oarecare conjunctura ni se vor intersecta caile prin urbe.
Iti doresc mult bine si sanatate.

DANI

Domnule Mihai Sorin pt dvs. prostia nebunilor se cunoaste din multimea cuvintelor, e scris în Biblie. Căutaţi!

ba fraierilor numai de biblie vorbiti —aia e o carte —traiti in lume cu lumea si aveti dea afce cu lumea —-aia e buna in biserica si doar popa sa puna mana pe ea ca el intelege—–oamenii interpreteaza in fel si chip mai ales protestantii—nu mai dati ex ca iov a avut o nevasta frumoasa si ca a fost bogat si bla —-asa scrie dar nu stim daca asa a fost—vb aia biblie scrisa de oameni sub influenta duhului sfant——-da da BA FRAIERILOR RAIUL O SA FIE IN CER NU PE PAMANT ////CUM CREDETI VOI PROTESTANTII VRAJITI LUMEA CU DOGMA… Read more »

DA SUNT DE ACORD SA CITIM BIBLI AIA —DAR E O CARTE —DAR SA SI URMEZI UN PRINCIPIU DE VIATA DUPA EA —FRATE MA LASI O ABERATIE —-SUNTEM PACATOSI—NA-I CUM SA NU INCALCI UNA MACAR DIN 10 PORUNCI —-NU SUNTEM PERFECTI A SI APROPO ISUS SA CASATORIT CU MARIA MAGDALENA SI A AVUT O FATA ——PROBABIL CA MAI ARE URMASI AICI PE PAMANT—CASATORIA NU E PACAT DECI ISUS NA PACATUIT —EREA OM —CHIAR DACA SI DZEU IN ACELASI TIMP——

BAI FRATE —-EU ASTEPT SFARSITUL LUMII SA VAD DACA E REAL – –DAR PARE SCIENCE FICTION ——SI MAI MULT DATELE IN CARE SAU PETRECUT CELE 10 PLAGI NU COINCID ADICA MOISE A TRAIT CAT 2000 ANI?
FRATE CELE 10 PLAGI–=CAUZE NATURALE=INCLUSIV ULTIMA CU INTAII NASCUTI NU E DE LA DZEU —EREA CONTAMINAT GRAUL SI INTAIETATE LA MASA AVEAU INTAII NASCUTI —CARE AU DECEDAT ULTEIOR—IN URMA BOLII —IAR VOPSITUL USII SIMBOLIZEAZA PASTELE –ADICA ELIBERAREA DIN EGIPT–SIMBOLIC—AU MANCAT OII-SI PASCA IN NOAPTEA ACEEA—-BA MAI URMARITI PE DISCOVERY—SCIENCE-INVASTIGATION –DOCUMENTATIVA—NU ABERATI CA E DE LA DZEU—DESI MULTI CRED

VRAJEALA CURATA CU SECTELEE ASTEA SI NU NUMAI FRATE TOATE RELIIGIILE ZIC CA SUNT BUNE-FIECARE RELIGIE ZICE CA E BUNA SI RESTUL ERETICI ETC–CAND DEFAPT NICIUNA NU E BUNA TOATE AU DOGME DIFERITE-INTERPRETARI DIFERITE—ASA CA NU SE FACE FRATE SI O BISERICA ATEISTA?MAS DUCE DE CURIOZITATE SA VAD AIA CE ZIC?
NU BISERICA SATANISTA CU BIBLIA SATANICA CA EXISTA SI BIBLIA LUI SATAN DACA NU STIATI DAR NU ARE TRADUCERE IN LB ROMANA–ATEISTA SA VAD AIA CE PRINCIPIU DE VIATA AU?PE CE SE BAZEAZA?AIA IN CE CRED?

NU?CHIAR SUNT CURIOASA SA VAD CE AVETI DE ZIS DACA AVETI CURAJ DAR NU CU INSULTE PE TEME RELIGIOASE SAU GEN HOMO SCARBOSENIE CUM ZICEA UN PROTESTANT —CICA CREDE IN DZEU BA NU MAI PROPOVADUITI DE DZEU PE FORUM CA NU NE INTERESEAZA DE DZEU ALA E IN CER ACOLO I E LOCU ASA CA PROPOVADUITI IN BISERICA CA NU NE INTERESEAZA CE FACE EL—MAI NIMIC—STA SI PRIVESTE SI SE MINUNEAZA SI ATAT SI PE HERMAFRODITI TOT EL IA CREEAT SI TOT EL II CONDAMNA SA NU INTRE IN BISERICA?CE DUMNEZEU E ASTA?BA SI PROTESTANTII CARE ZIC CA CRED IN… Read more »

DZEU CARE CREEAZA HERMAFRODITI SI I CONDAMNA CICA NE IUBESTE—AIA TOT CREATURILE LUI SUNT —–ASA DE MULT NE IUBESTE—-

DANA EU STIU CAM TOATE VRAJELILE ASTORA DE PROTESTANTI CA AM PE CINEVA IN FAMILIE CARE ESTE —DAR E PREA INDOCTRINATA SI POTI SA O CONVINGI SA PRIVEASCA LUCRUTILE SI SUBIECTIV—ASTIA PARCA SUNT ROBOTI ITI RECITA SI BIBLIA PE DINAFARA DACA E CAZUL DA TU NU INTELEGI MAI NIMIC—-AU ALTE PRINCIPII DE VIATA —ALTA GANDIRE—ALTE OBICEIURI IAU CINA DOMNULUI IN LOC DE PASTE CAM DIN 3 IN 3 LUNI NU CA ORTODOCSII 1 DATA PE AN —E TOTUL DIFERIT —DE LA O SECTA LA ALTA

AI SI MAI EALTA SECTA UNDE SE ROGA TOTI IN ACELASI TIMP CU VOCE TARE—O TAMPENIE—CICA II IMITA PE AIA CARE AU INCEPUT SA VB DIFERITE LIMBI DIN BIBLI FRATE NEBUNIE CURATA—-EU AM RAMAS INMARMURITA CAND IAM VAZUT —-IEHOVISTII SUNT LA FEL CA ORTODOCSII DAR FARA TAMAIE SI LUMANARII —AU CA DOCTRINA NISTEE BAZACONII DE REVISTE CU CARE TE STERGI LA CUR SAU LE DAI FOC BAI FRATE ADVENTISTII MI SE PAR MAI DEOSEBITI —TOT SECTA DAR MACAR AIA NU MANANCA CARNE DE PORC NU POARTA AUR NU AU TRADITII NU AU NIMIC IMPRUMUTAT DIN ALTE RELIGII–SI PRIVESC LURURILE SI… Read more »

DAR EU ORTODOXA FRATE—APROPO ADVENTISTA LA 12 ANI —-MAM DUS DOAR O SCURTA PERIOADA–SA VAD CUM E—DAR FRATE OBISNUITA DE MICA DE 2 ORI PE AN LA BISERICA NORMAL CA MAM IDEPARTAT SI AM RENUNTAT —-AIA SE DUC IN FIECARE SAPTAMANA—EU DE 2 ORI PE AN—SUPER COOL–DESI E CAM CIUDAT SA TE DUCI LA BISERICA EU MA DUC TOTUSI DE FORMA DE 2 ORI PE AN —DE PASTI SI DE CRACIUN —-DE PASTI DECAT —–SUPER CREDINTA NU? DA CREDINTA E FAPTE NU DOCTRINA FARA FAPTE—USOR DE PROPOVADUIT GREU SA FACETI FAPTEE MAI ALES PTR ALTE RELIGII—OAMENI DE RELIGII DIFERITE—-A CICA… Read more »

OOO ABIA ASTAEPT VREMEA CAND TOATE RELIGIILE SE VOR UNII IN UNA SINGURA SI PROTESTANTII VOR DEVENII MARTIRII—VOR FI CHINUITI SI OBLIGATI SA FUGA SA-SI SALVEZE VIATA SAU VOR INDURA SI VOR FI MARTIRI–ADICA VOR MURI IN CREDINTA SI NOI RESTUL BINE MERSI

ita

georgeta, ai obosit? probabil mai poti vomita in continuare.opreste te.nu dai pe fata decat prostie, nebunie, razvratire si pseudo-cunostinte adica minciuni si palavrageli.ai nevoie de resuscitatre morala si spirituala.puteai sa taci.era previzibil asa se intampla cu toti ca tine. mai ai sanse totusi. un pocait ar zice Dumnezeu sa aiba mila de tine. ce grav… si ce adevarat … prostia, necunostinta si nebunia sunt la mare cautare si ce trebuie, e dat cu piciorul de orbi.mai aveti sanse toti. totusi aici la podul minciunilor parca se merita atatea nimicuri, si totusi se mai poate face ceva (mai multe), totusi daca… Read more »