Prozelitismul religios pe net

Am un comentator insistent de cand am postat despre Laura Dobrota ca este baptista… Tipul asta insista sa posteze peste tot pe larg cu multe referiri la Dumnezeu. Asta se numeste prozelitism religios… pe net. Am vazut ca noile biserici crestine, cunoscute si ca pocaiti sau oficial baptisti, penticostali, crestini dupa evanghelie etc duc o lupta apriga prin unii din oamenii lor pentru convertirea oamenilor pe internet.

Si pentru ca nu am comentat in ultimul timp pe acest subiect aici pe blog, si comentatorii astia in cautare de prozeliti nu citesc arhiva blogului Podul Minciunilor, sa le impartasesc din credinta mea:

Nu cred in religie si Dumnezeu, Allah, Buddha sau orice alt nume inchipuit.
Cred ca Biblia, Coranul, Talmudul sunt carti bine scrise, pline de pilde folositoare, dar nu trebuie privite mai mult decat carti. Exista si alte carti pline de pilde considerate literatura.
Nu sunt ateu, pentru ca ateismul inseamna nu doar negarea religiei (ceea ce fac eu), ci negarea credintei in orice supranatural.
Cred ca exista fenomene supranaturale si fiinte superioare noua. Nu cred ca trebuie sa ne inchinam la chip cioplit sau pictat asa cum fac de exemplu crestinii (desi Biblia le interzice) cand se inchina la altare, icoane, preoti etc
Nu cred in profeti moderni ce isi fac prozeliti pe baza carismei personale.
Respect toate religiile, cultele si traditiile din toata lumea, atata timp cat nu ma afecteaza sau nu ataca liberatea individului (sa ne amintim de lipsa unor drepturi pentru femei in religia crestina, musulmana etc. Asta pentru a da doar un exemplu)
In linii mari in asta cred eu. Normal ca este loc de detalii… dar pe parcurs.