Să vorbim puțin despre idioți și ticăloși (episodul I)

hundehaufen-4468660_1920

Sau mai bine zis despre idioții ticăloși, deși mă tem că s-ar putea să fie pleonasm fiindcă aparent idioții sunt și ticăloși într-un mod natural.

Desigur, când vorbesc despre idioții ticăloși mă refer la ăștia care vor să salveze câteceva, gen iubitorii de câini, bicicliștii și alte specimene asemenea.

Episodul I e despre posesorii de câini, episodul II o să fie despre bicicliști, episodul III o să fie despre hipsterii eco și Greta aia, iar pe urmă mai vedem noi…

Evident, ca să nu-i rănim pe sensibili și simandicoșii ofensați din orice căcat e musai să spunem că există și excepții, chiar dacă acele excepții sunt atât de rare și irelevante încât s-ar încadra cu mult sub marja de eroare a statisticii.

Mno’, să începem cu începutul…

Iubitorii Posesorii de animale câini

Partea 1 – Căcatul de câine

Pe aici pe la noi prin județ e plin de posesori de câini care în urmă cu vreo 10 ani făceau gălăgie că sunt discriminați fiindcă n-au voie cu javrele pe plajă.

Așa se face că politicienii (specia aia de oameni care ar suge orice pulă pentru voturi) le-a ascultat revendicările, le-a oferit câteva plaje unde să-și ducă javrele și le-a dat permisiunea să meargă în extra-sezon și pe celelalte plaje dacă respectă o serie de condiții de bun simț:

  • să strângă căcatul după javrele lor;
  • să-și țină javrele legate în orice moment;
  • să le pună botniță javrelor de talie mare sau care fac parte dintr-o rasă periculoasă.

Nu li s-a cerut cine știe ce efort supraomenesc ci trei chestii de bun simț ca să nu ne deranjeze pe noi ceilalți, ăia care mergem la plajă să ne relaxăm nu să ne scoatem stăpânul la plimbare.

După cum probabil ați intuit deja, posesorii de câini, într-o proporție de 99% n-au nicio fărâmă de bun simț. Dacă li se cacă potaia pe plajă și sunt oameni se fac că adună rahatul, dar nu-l bagă în traistă să-l arunce unde trebuie ci îl aruncă în prima curte, primul șanț sau pe marginea primei alei de care dau imediat după ce au ieșit de pe plajă.

Am fost de curând intr-o excursie pe marginea unei astfel de plaje și am numărat zeci de astfel de pungi cu căcat de câine aruncate pe marginea unei poteci deși la nici 100m era un coș de gunoi special pentru rahatul de câini.

Nu le-a fost nici lene și nici împosibil să arunce rahatul la coș pe care l-au văzut fiindca e poziționat și semnalizat strategic la intrarea pe plajă ci sunt pur și simplu suficient de ticăloși ca să nu arunce punga cu rahat la coș.

Idioții ticăloși simt nevoia să-și marcheze teritoriul mai ceva ca un câine care pișă orice stâlp, hidrant sau copac.

Când era juniorul mai mic fusesem cu el într-un parc și prin nisipul în care se jucau copiii erau rahați de câine.

Un idiot ticălos, mândru posesor de potaie a considerat că e OK să-și ducă câinele într-un parc de copii, împrejmuit ca să se cace acolo unde se joacă ăștia mici.

Ba mai mult, în urmă cu câțiva ani un alt idiot ticălos, și ăsta e tot mândru posesor de javră, și-a lăsat potaia să se cace pe trotuar, în fața scării pe care locuiesc și n-a strâns după el.

A tronat căcatul ăla vreo trei zile în fața scării până când au venit niște vecini într-o noapte și au călcat în el de l-au întins peste tot pe trepți și pe întrarea în scară.

Dar stați așa, că n-am terminat.

Partea 2 – Lesa și botnița

Pe aici prin sat și prin alte sate și orașe de la noi de prin județ n-am prea văzut câini fără lesă și botniță, dar pe plajă aproape niciunul n-are lesă. De botniță nici nu mai zic…

De fapt, toți idioții ăștia desfac câinele din lesă de îndată ce ajung pe plajă sau în parc.

Acum vreo doi ani erau niște idioți dinăștia cu un pitbull pe o plajă plină de copii.

N-avea nici lesă nici botniță și alerga căpiat cât era plaja de mare.

Pentru proprietarul idiot al acelui câine nu conta nici faptul că există o lege care-l obligă să-l țină în lesă și cu botniță în orice spațiu public și nici că statistica privind agresivitatea aleatorie a rasei respective e înfricoșătoare.

Chiar acum câteva zile citisem de o astfel de idioată care suferea de epilepsie și care a murit după ce propriul câine, pacific și cuminte a atacat-o din senin în timp ce ea suferea de un atac de epilepsie.

Noroc că selecția naturală apucă să-și ducă la bun sfârșit misiunea uneori.

Evident, nefutuții și nefututele care zic că ești criminal când ceri eutanasierea după ce câinii vagabonzi omoară un copil nu sunt de aceeași părere și consideră câinii respectivi niște victime nu posibili agresori.

Dar hai să nu divaghăm.

Revenim la lesă și la plajă.

Niciunul din câinii care sunt lăsați liberi de stăpâni pe plajă nu ascultă de stăpâni cu aleargă haotic pe acolo.

Calcă pe prosoapele oamenilor, își bagă botul în pungile oamenilor și uneori se mai și pișă sau cacă fix lângă oameni.

Stăpânul strigă ca descreieratul după câine și pe câine îl doare fix în pulă, el continuă să umble haotic și să deranjeze pe toată lumea.

Dacă vreodată te duci să faci plajă în curul gol riști să te trezești că-și bagă o javră dinasta botul în curul tău, sau mai rău…

De cel puțin 10 ani circulă pe internet o poză cu una care stă nud undeva pe la Vama Veche și o potaie se apropie ca s-o miroase în cur, deci nu vorbesc din auzite.

În astfel de zone mereu apar anunțuri de câini pierduți fiindcă stăpânii idioți nu înțeleg faptul că potaia lor nu e atât de inteligentă și obedientă precum ar vrea ei să fie.

Oricum, problema asta nu e doar la plajă sau prin parcuri și alte zone publice fiindcă se întâmplă și pe scări de bloc.

Acum vreo două săptămâni am deschis ușa de la casă și m-am trezit în hol cu o javră a unei vecine.

Vecina a zis că-i un bun moment să-și scoată potaia la plimbare fără lesă, iar potaia când a auzit că deschid ușa a luat-o la galop pe scări și mi-a intrat în hol.

Credeți că și-a cerut măcar scuze?

Păi nu v-am zis eu că ăștia au obrazul gros?

Sper că nu v-ați plictisit încă.

Partea 3 – Lătratul și pagubele

Am să pornesc de la premisa că un animal precum câinele nu e de ținut la bloc, sau închis între patru pereți în 90% din timp.

E plin internetul de poze și filmulețe cu ravagiul pe care-l fac câinii închiși în casă.

Sunt mișto, ne place să le vedem pe 9gag, pe reddit sau alte alea și să ne amuzăm pe marginea lor, dar în realitate sunt de căcat pentru că dovedesc fix ce spuneam mai devreme.

Desigur, cât timp câinele respectiv produce pagube doar în casa stăpânilor nu e problema mea.

Problema mea e atunci când o javră latră 24/7 și-mi fute mie liniștea.

Și javra asta latră în două situații.

Prima situație e atunci când e cu stăpânul acasă, dar n-a mai ieșit de mult să se plimbe și latră de fiecare dată când trece cineva pe scară.

Probabil că veți spune că doar câinii de talie mare fac treaba asta, iar ăia nu prea sunt ținuți la bloc.

Tind să vă contrazic fiindcă cei mai recalcitranți câini pe care i-am văzut până acum sunt fix ghioarlele alea de talie mică pe care și le cumpără pizdele de la petshop ca să dea bine pe Instagram.

Ghioarlele latră și când trece musca pe scară, darămite un vecin.

Uneori când te duci la cineva în vizită și treci printr-o astfel de scară de bloc te latră vreo două-trei ghioarle de te simți ca un infractor din Comisarul Rex.

Între babele care se uită toată ziua pe vizor și câinele care mă latră aleg babele.

Și totuși nu lătratul ăsta e cel mai deranjant ci ăla de plictiseală când stăpânii pleacă pentru o zi sau două și lasă câinele singur.

Vrei să te odihnești de Paște, Crăciun sau vreo sărbătoare națională?

Țeapa ta fraiere!

Eu am plecat două zile și am lăsat câinele singur ca să te latre vreo cinci-șase ore fără oprire până il dor fălcile și după ce se odihnește s-o ia de la capăt.

Cam atât despre ăștia, o să mai scriu câteceva și despre bicicliști că și ăia sunt o rasă infectă.