Raul cel mai mic si conjunctura

In contextul politic actual, atat national cat si mondial, fiecare votant care vrea sa-si exercite dreptul la vot e obligat sa aleaga raul cel mai mic. N-am sa ma repet fiindca am mai scris candva de treaba asta si de ce lipsa de optiuni viabile instiga la boicotarea votului.

Totusi nu pot sa nu observ atitudinea de-a dreptul puerila a multora in zilele astea vis-a-vis de persoana lui Traian Basescu.

Zeci, sute sau poate mii de oameni frapati si revoltati pe faptul ca Basescu a schimbat barca si a pus umarul la o noua tentativa de violare a statului de drept.

Brusc niste oameni au aflat peste noapte faptul ca Basescu e un ticalos, de parca atunci cand statea in spatele lui Iliescu si Petre Roman la FSN n-a fost ticalos, cand a smenuit flota n-a fost ticalos, cand a introdus taxa care-i poarta numele si a contribuit la impunerea acesteia in tariful carburantilor n-a fost ticalos, cand a ajuns primar si a fost suspectat de diverse smenuri n-a fost ticalos. Probabil ca nici atunci cand s-a speculat pe buna dreptate faptul ca l-a santajat pe Stolojan sa se retraga din cursa pentru presedentie si a jucat apoi un teatru ieftin n-a fost ticalos. A devenit ticalos doar in ultimele saptamani cand a inceput sa faca tot ceea ce ii sta in putere ca sa-si scape pielea. Nu amanta, pielea!

Ca multi altii si eu l-am votat in 2004 si nu regret deloc alegerea pentru ca am ales raul cel mai mic si asa a fost conjunctura. Totusi mi se pare de porc sa o arzi pe Facebook surprins de faptul ca Basescu a devenit peste noapte un ticalos si ca in 2004 cand l-ai votat si poate si in 2009 nu stiai ca e un ticalos cand e clar ca omul s-a invartit mereu in functie de conjunctura.

Dupa cum bine ziceau baietii de la Codu' Penal acu vreo 13 ani: Politica e o curva si cine ajunge s-o practice trebuie sa fie mai curva ca ea.