Clickbaitul morbid

De cativa ani aproape ca nu mai exista gazeta sau blogger renumit care sa nu arunce in scena ceva clickbait ca sa-si atraga oameni pe site. Si poate ca intr-un anumit context, respectand o anumita frecventa si anumite tipare care sa nu alunge cititorul e acceptabil pentru ca in definitiv vorbim de un business si cam atat.

Totusi mi se pare de o cretinitate fara margini incercarea unora de a face clickbait dupa un atentat precum asta de a avut loc la Manchester.

Dar sa va lamuresc putin…

In urma cu doua nopti s-a trezit juniorul pentru ca avea o cuta pe cearceaf si nu ii convenea cuta respectiva si desigur unul din noi a trebuit sa se trezeasca si sa remedieze problema. Si daca tot m-am trezit si n-aveam cum sa adorm prea curand am zis sa dau o tura pe Facebook de pe telefon sa vad ce s-a mai miscat. Era pe la 3 dimineata si habar n-aveam c-a fost atentat la Manchester, dar am aflat din prima postare a unuia dintre prieteni.

Apoi pe masura ce am coborat prin lista de postari, intre poze si chestii inutile si irelevante am dat peste un link de la o televiziune internationala care imi spunea ca Ariana Grande e OK dupa atentatul de la Manchester, de parca viata uneia care face playback pe bani multi valoreaza mult mai mult decat viata pustoaicelor ce au murit la iesirea de pe stadion.

A doua zi am dat peste o stire similara, de data asta de la ceva gazeta locala in care se spunea ca fiica si nevasta unui antrenor spaniol s-au aflat acolo pe stadion, dar au scapat tefere si nevatamate.

Si pana la urma ma gandesc la faptul ca e de porc sa abordezi problema in felul asta din moment ce artistii si participantii VIP oricum n-au iesit prin acelasi loc pe unde a iesit plebea si deci n-au fost niciodata o tinta sigura sau probabila.

Asa ca nu stiu zau ce incearca sa urmareasca de fapt gazete ce publica astfel de stiri in afara de a face bani exploatand la maxim o tragedie printr-un clickbait ordinar pentru ca de informat populatia nu se pune problema ca nu prea informeaza cu nimic atunci cand publica astfel de mizerii.

Clickbaitul morbid

 

1
Lasă un răspuns

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
newest oldest most voted

Cel mai trist este ca traim intr’o lume in care tragediile au devenit normalitate fiind exploatate doar ca surse de profit fara nici un scrupul. Avem parte de asa ceva zi de zi in media, asta a fost doar un caz … din pacate deloc singular.