Clickbaitul morbid

De cativa ani aproape ca nu mai exista gazeta sau blogger renumit care sa nu arunce in scena ceva clickbait ca sa-si atraga oameni pe site. Si poate ca intr-un anumit context, respectand o anumita frecventa si anumite tipare care sa nu alunge cititorul e acceptabil pentru ca in definitiv vorbim de un business si cam atat.

Totusi mi se pare de o cretinitate fara margini incercarea unora de a face clickbait dupa un atentat precum asta de a avut loc la Manchester.

Dar sa va lamuresc putin…

In urma cu doua nopti s-a trezit juniorul pentru ca avea o cuta pe cearceaf si nu ii convenea cuta respectiva si desigur unul din noi a trebuit sa se trezeasca si sa remedieze problema. Si daca tot m-am trezit si n-aveam cum sa adorm prea curand am zis sa dau o tura pe Facebook de pe telefon sa vad ce s-a mai miscat. Era pe la 3 dimineata si habar n-aveam c-a fost atentat la Manchester, dar am aflat din prima postare a unuia dintre prieteni.

Apoi pe masura ce am coborat prin lista de postari, intre poze si chestii inutile si irelevante am dat peste un link de la o televiziune internationala care imi spunea ca Ariana Grande e OK dupa atentatul de la Manchester, de parca viata uneia care face playback pe bani multi valoreaza mult mai mult decat viata pustoaicelor ce au murit la iesirea de pe stadion.

A doua zi am dat peste o stire similara, de data asta de la ceva gazeta locala in care se spunea ca fiica si nevasta unui antrenor spaniol s-au aflat acolo pe stadion, dar au scapat tefere si nevatamate.

Si pana la urma ma gandesc la faptul ca e de porc sa abordezi problema in felul asta din moment ce artistii si participantii VIP oricum n-au iesit prin acelasi loc pe unde a iesit plebea si deci n-au fost niciodata o tinta sigura sau probabila.

Asa ca nu stiu zau ce incearca sa urmareasca de fapt gazete ce publica astfel de stiri in afara de a face bani exploatand la maxim o tragedie printr-un clickbait ordinar pentru ca de informat populatia nu se pune problema ca nu prea informeaza cu nimic atunci cand publica astfel de mizerii.