Razboiul a fost castigat

1674461

Exista in Europa in general si in Romania mai ales o temere printre paranoici care cred ca scopul statului islamic e acela de a cuceri terestru intreaga lume eventual cu ajutorul fluxului de oameni disperati care au fugit din calea razboiului. Numai ca nu-i asa fiindca era cat se poate de clar de la bun inceput ca n-or sa aiba vreodata capacitatea de a evada din zona lor de influenta.

Totusi, desi puteau sa fie redusi la tacere inca de la bun inceput au continuat sa fie tolerati si aprovizionati cu armament de catre diverse tari (inclusiv din cadrul NATO) din doua motive. Primul e ca luptau impotriva lui Assad si al doilea era exclusiv comercial.

Ionut scria in urma cu ceva vreme un articol in care concluziona faptul ca terorismul a castigat si evident are perfecta dreptate fiindca atentatele realizate de diversi indivizi in numele statului islamic n-au avut ca scop supunerea niciunei tari UE ci amplificarea impactului unui razboi psihologic ce a inceput la scurt timp dupa invazia Irakului de catre SUA.

Scopul acestui razboi psihologic a fost acela de a insufla frica la orice nivel al societatii moderne. O frica ce pe buna dreptate a pus stapanire pe societatea moderna, indifierent de numarul de atentate, numarul de victime sau locatia aleasa. In fond simplul fapt ca astfel de atentate au luat mereu prin surprindere fortele de ordine (pe a caror masini scrie adeseori ceva despre siguranta) denota incertitudinea si nivelul de insecuritate de care avem parte cu totii.

Evident lucrul asta s-ar putea elimina prin restrangerea unor drepturi si libertati, insa apostolii socialismului care mor cu corectitudinea politica in brate in timp ce-i calca un arab cu camionul nu au de gand sa faca vreun fel de concesie care poate le-ar spori siguranta.

De ce spun ca razboiul a fost castigat?

Ei bine ca sa intelegeti mai bine am sa va povestesc ce s-a intamplat ieri in Palma. 

Un marocan (deci arab si posibil islamist) ce avea permis de conducere scos in urma cu mai putin de doua saptamani s-a apucat sa se dea in stamba pe cel mai mare bulevard din oras. Cum bulevardul respectiv coteste de cateva ori si unele viraje sunt destul de stranse, soferul amator a intrat mult prea tare intr-un astfel de viraj (probabil cel mai strans dintre ele), a derapat si a lovit 5 persoane care asteptau in statia de autobuz ca pe niste popice.

Stiti la ce se rezuma astfel de situatii pentru ca am avut si noi prin Romania astfel de accidente cauzate de beizadele precum nepotul lui Becali asa ca n-o sa intru in detalii.

Cum vorbim de cel mai circulat bulevard din Palma, foarte aproape de zona zero si de o zi libera in care foarte multi turisti vizitau orasul, efectul imediat al accidentului a fost de a crea panica pentru simplul fapt ca soferul care a cauzat accidentul era tuciuriu si ceva mai brunet decat localnicii.

Evident ca la primul apel dat la 112, politia a activat protocolul de atentat terorist si astfel a sporit nivelul de panica in randul celor care se aflau acolo sau in imediata vecinatate.

Ori teama asta generalizata n-o sa treaca de pe o zi pe alta ci or sa fie nevoie de cel putin trei generatii pentru ca impactul razboiului psihologic sa dispara definitiv si asta in contextul in care atentatele se opresc pentru ca dupa cum scriam si la postarea lui Radu, ma mir ca au fost atat de rare atentatele in Europa daca tinem cont de faptul ca printre noi circula o gramada de dezaxati care sunt in totalitate scapati de sub controlul fortelor de ordine.