Ignoranta presei „libere”

Cineva da share pe Facebook la o stire cu titlu de clickbait. Intru de curios sa vad despre ce-i vorba si citesc urmatorul paragraf:

Bujor Ferariu, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce și-a bătut soția și copiii, i-a lipsit de libertate, iar apoi s-a opus arestării. În luna ianuarie, a primit o permisie de patru zile și, după ce a ieșit provizoriu din penitenciar, s-a făcut nevăzut. A fugit în România și s-a ascuns de oamenii legii în Timișoara. Bărbatul este român, însă nu are niciun fel de document eliberat de autoritățile române.

Astfel, e lesne de inteles ca un roman si-a luat in Spania 15 ani de parnaie pentru ca si-a batut nevasta si copiii si dupa cum era de asteptat s-a opus arestarii.

Pana aici nimic iesit din comun. Totusi ce nu spune stirea e ca respectivul si-a abuzat familia fiindca asa a fost el obisnuit sa faca inca de pe vremea cand era in Romania si ca daca nu avea ghinionul sa plece in Spania si sa i se trezeasca la realitate nevasta si sa-l toarne, continua sa faca acelasi lucru in tara unde nu numai ca nu vedea nicio zi de puscarie, dar abuzurile sale erau ignorate de politie care raspundea la plangerile nevestei cu "lasa ca va impacati voi".

Nu stiu voua cum vi se pare stirea asta, insa pentru mine e destul de ipocrita publicarea unui astfel de articol, la categoria social fara sa se denunte public omerta ce vizeaza astfel de cazuri de violenta domestica din Romania si fara sa se faca o paralela intre felul in care abordeaza Spania astfel de cazuri si felul in care sunt ele abordate in Romania.

In definitiv violenta domestica e o forma de terorism, fiindca orice actiune care provoaca teroare se regaseste in definitia terorismului. Din pacate aproape nicio gazeta nu scrie si nu condamna in vreun fel terorismul domestic.