Doua clisee tipic romanesti

Screen Shot 2016-06-29 at 06.09.17

Ma uitam peste stirile privind atentatul din Istambul si in doua comentarii consecutive la o postare a Digi24 am putut sa identific doua clisee tipice care definesc cat se poate de bine societatea romaneasca:

Screen Shot 2016-06-29 at 06.09.17

  • Primul evident mentioneaza voalat ca doreste moartea lui Ponta si se declara dezamagit pentru ca „prostul a avut noroc”.
  • Iar al doilea pune o poza cu ceea ce se identifica mai degraba cu plenul unui parlament si scrie deasupra „Guvernul Romaniei”.

In cazul primului e oarecum de inteles pentru ca ura e deja intiparita in ADN-ul romanului si romanul doreste moartea oricui atat timp cat persoana respectiva nu-i in asentiment cu el. Si da! aici e vorba de Ponta, nici eu nu-l sufar nici ca om nici ca politician. Il combat cel mult, insa nu-l urasc si daca as face-o atunci nu m-as afisa public cu asta.

In ceea ce-l priveste pe al doile, el saracu’ habar n-are pe ce lume traieste. A gasit o poza pe net si cum a vazut ca e o postare despre Ponta (chiar daca vorbim de un aspect strict personal) s-a gandit ca e foarte oportun sa dea el poza aia sub forma de comentariu desi n-are nicio relevanta contextuala.

Si stiti care-i ironia din toata povestea asta? Sigur nu stiti.

Oameni precum cel care a facut primul comentariu sunt cei care se dau de ceasu’ mortii peste tot pe unde apuca sugerand ideea ca acum cu #brexit englezii or sa-i urasca pe romani, desi rasismul nu implica neaparat ura si dorinte de moarte.

Pe cand cei precum cel care a facut al doilea comentariu sunt de obicei oamenii care in cazul unor rezultate precum cel de la #brexit isi dau cu parerea si spun ca aia care au votat pentru iesire „e niste prosti”, desi el habar n-are care-i diferenta intre parlament si guvern.

Dar vedeti voi, asta-i de fapt scopul propagandei efectuata de siteuri dubioase si „formatori” de opinie rau intentionati. Majoritatea poporului e prost educata prin natura si daca ne chinuim putin reusim s-o prostim de tot cultivand mandrie de neam prost. Pe urma ne intrebam de unde vin ura, homofobia si rasismul.