Doua chestii pozitive

Am avut o saptamana destul de aglomerata si din cate se pare cea care tocmai a inceput o sa fie aproape la fel, dar am avut norocul sa invat o gramada de lucruri noi asa ca e musai sa va spun si voua cele doua chestii pozitive pe care le-am invatat zilele astea.

  1. Luni am fost la radio unde am vorbit putin despre cine sunt si ce fac intr-o emisiune asociata cu domeniul IT (dar asta nu conteaza, e doar o introducere). Inaintea mea a vorbit un baiat ce tocmai lansase un startup ce se vrea un fel de Airbnb pentru inchirierea de barci, salupe, yachturi etc. si care lansase impreuna cu niste prieteni in urma cu cativa ani un proiect cu care umbla prin toata lumea. Proiectul sau initial denumit Fuck Up Nights reprezinta un eveniment in care diversi antreprenori vorbesc unei audiente despre esecurile de care au avut parte in business. Ideea din spatele evenimentului e extrem de simpla si spre deosebire de sarlatanii care vand pe bani grei povesti SF despre cum sa ajungi milionar, cei care iau cuvantul la Fuck Up Nights vorbesc exclusiv despre greselile pe care le-au facut si incearca sa transmita altora adevaratele experiente de care au avut parte.
  2. Fiecare dintre noi are parte mai devreme sau mai tarziu de experiente negative, traumatizante si deceptionante. Aseara urmarind un reportaj despre un speolog local ce a ramas "sechestrat" timp de 60 de ore intr-o pestera locala, intr-o cavitate cu o inaltime de 1m si o concentratie de CO2 de pana la 50 ori mai mare decat cea din exterior in timp ce astepta sa fie salvat fara sa aiba macar certitudinea ca o sa vina cineva dupa el sau ca prietenul sau care s-a dus dupa ajutor a ajuns teafar, mi-am dat seama ca cel mai bun lucru dupa fiecare experienta negativa e faptul ca ai trait sa spui lumii intreaga poveste fix asa cum ai perceput-o tu.

P.S. Fuck Up Nights se organizeaza si la Timisoara;

P.P.S. In timp ce scriam articolul asta am auzit la radio urmatorul rationament: Un pesimist se plange de intensitatea si directia vantului, un optimist asteapta ca ambele sa se schimbe, iar un realist regleaza panzele;