Pierdut prezumtie de nevinovatie, o declar nula!

Povestea asta cu #metoo a scos la iveala o alta aplicare a dublului standard in societata in care traim pentru ca in aproape fiecare caz aparut public, opinia publica a luat act si a actionat ca un judecator suprem oferind dreptate neconditionata presupusei victime si solicitand la modul imperios sa se faca justitie, iar presupusul vinovat sa fie pedepsit drastic.

Astfel, o serie de actiuni precum delimitarea publica fata de presupusii vinovati, oprobiul public la care au fost supusi acestia doar in baza unor declaratii care sunt foarte greu de probat si justificat sau persecutarea lor pe plan profesional nu fac decat sa arate, daca mai era nevoie, faptul ca societatea sufera de o degradare morala crasa atunci cand isi asuma rolul de judecator.

Orice abuz si orice infractiune trebuie sa fie anchetata si confirmata de organe abilitate, iar in baza anchetei respective si a probatoriului prezentat de victima doar un judecator abilitat poate sa stabileasca vinovatia si pedeapsa aferenta.

Ori sa ai pretentia ca o firma sa dea afara un angajat sau sa anuleze oaresce proiect doar in baza unor zvonuri e de noaptea mintii.

Din pacate rationamentul asta nu e valabil si la urne, unde opinia publica uita de zvonuri, de dovezi palpabile sau experiente personale si cand da cu stampila, o face cu asa o determinare incat se cutremura cabina de vot. Astfel, daca oamenii de rand ce pun atata suflet pe zvonuri din categoria #metoo ar face la fel si cand voteaza am trai cu siguranta intr-o societate normala.

Pentru cei care inteleg spaniola si vor mai multe detalii pe subiect: aveti aici un link relevant pe subiect.