Generatia ‘partikip’ voteaza PSD

Poor signal. businessman searching for mobile phone signal in desert

Romanii (o parte dintre ei, nu toti) sunt fani incontestabili ai pomenilor de orice fel.

Asa se face ca atunci cand cineva da un rahat gratis, romanii (din nou, e vorba doar de unii dintre ei) lasa orice alta activitate mai mult sau mai putin productiva si fac tot ceea ce le sta in putinta ca sa obtina rahatul ala gratis.

Nu conteaza ca n-au ce face cu el, ca le ocupa degeaba loc prin casa sau ca irosesc prea mult timp si resurse ca sa-l obtina, important e sa-l obtina cu orice pret pentru ca daca-i gratis atunci cu siguranta li se cuvine.

Nu stiu ce anume cauzeaza o astfel de atitudine, insa presupun ca mentalitatea asta e doar o reminiscenta a comunismului unde proprietatea privata de orice fel era un privilegiu pe care-l aveau putini, iar plebea se atasa sentimental de orice obiect pe care-l avea in posesie. Inclusiv de pestele de pe televizor si mileul de sub el.

Revenind la epoca neo-comunismului am remarcat ca exista o sumedenie de oameni care au pastrat traditia, insa au portat goana asta dupa pomeni pe internet, sau mai bine zis pe Facebook, unde dau like, share si comenteaza cu 'partikip' la orice presupus concurs la care Andra Maruta sau alte vedete de carton dau cadou Mercedesuri, lingouri de aur sau te miri ce iPhone care nici macar n-a fost lansat inca.

La inceput, astfel de pomeni se faceau de catre niste amatori dornici sa obtina cat mai multe likeuri la pagini obscure de Facebook pentru ca mai apoi sa foloseasca respectivele pagini ca sa faca spam, eventual cu linkuri de afiliat.

Practica asta a avut un succes atat de mare incat a atras atentia baietilor rai care si-au dat imediat seama ca e o paine de mancat si s-au gandit sa exploateze afinitatea romanilor pentru pomeni pentru a le fura banii de pe card.

Asa se face ca de ceva vreme am inceput s-avem stiri care suna cam asa:

O ţeapă online i-a lăsat fără bani pe mai mulţi români care au publicat un anunţ potrivit căruia compania aeriană Wizzair le-ar fi făcut cadou două bilete de zbor. Înşelătoria a fost pusă la punct de hackeri care au lansat în ultimele zile mai multe pagini de internet false, relative companiilor Wizzair, Blue Air şi Tarom. 

sursa

Si vom mai avea parte de astfel de stiri pentru multi ani de acum inainte fiindca handicapul asta intelectual care provoaca sensibilitatea la pomeni in cazul romanilor e exploatat de aproape trei decenii de partidele politice, in speta de PSD si toate formatiunile care l-au precedat, l-au desavarsit sau s-au scindat din el.

De fiecare data cand sunt alegeri PSD-ul (si partidele satelit) arunca in scena cate o susanea dinasta la care romanii (majoritatea lor) dau partikip, iar cand politicienii respectivi isi dau arama pe fata si dovedesc faptul c-au cumparat foarte ieftin votul pomanagiilor lumea nu se invata minte si comite aceeasi gresala la nesfarsit pentru ca afinitatea pentru pomeni e intiparita in ADN si e imposibil de extirpat.

Procentul pe care-l obtine PSD-ul in fiecare localitate reflecta cantitatea de pomanagii din localitatea respectiva si cam atat. E drept, exista si cativa oameni de stanga, insa oamenii de stanga care cunosc, respecta si voteaza in raport cu ideologia de stanga sunt atat de putini incat se incadreaza la marja de eroare a statisticii.

In dimineata asta, pornind de la ideea acestui articol, mi-am dat seama ca daca nu aveau Iliescu si gasca lui o agenda proprie, romanii acceptau neconditionat suta de lei promisa de Ceausescu de la balconul Comitetului Central si plecau acasa multumiti c-au mai obtinut o pomana, pentru ca mai apoi sa fie in continuare persecutati de Securitate fiindca au avut tupeul sa se ridice impotriva regimului.