Modernismul si picturile rupestre

Daca tot a venit iarna pe la noi nu ratam nicio ocazie ca sa mergem in excursie. Si, dupa cum probabil ati intuit deja din postarile anterioare, chiar avem pe unde sa mergem in excursie atunci cand ne permite timpul.

De cele mai multe ori excursia se rezuma la rute pe poteci paralele cu coasta pana la niste plaje virgine si imposibil de ajuns cu masina sau cu orice alt utilaj ce are doua sau patru roti.

Desigur, nu suntem singurii care merg in astfel de excursii, dar suntem printre putinii care fac traseele respective iarna cand vremea e ceva mai vitrega. Tocmai de aceea e la ordinea zilei sa gasim fel de fel de gunoaie aruncate de binevoitori sau ceva picturi rupestre facute de artisti pe care-i chinuie talentul.

Apropo, gunoaiele nu le adunam ci le pozam si le denuntam public pentru ca iau comunistii astia de la guvern suficienti bani sub forma de taxe eco de la turisti incat sa-si permita sa plateasca doi-trei oameni care sa faca curat prin zonele alea macar la inceput si final de sezon. Faptul ca nu o fac pentru ca nu mai au ei ce bani sa sifoneze e alta poveste. Noi ne caram acasa gunoaiele noastre, dar daca vor sa le caram si pe ale altora n-au decat sa ne plateasca pentru asta.

Revenind la artistii pe care-i chinuie talentul, e destul de comun sa vedem de-a lungul traseului cate o piatra transformata in arta pura, demna de ceva licitatie de milioane, cam cum e asta de mai jos:

… sau vreo iscalitura pe ceva ruine, ca asta:

Azi, pozandu-le mi-am dat seama ca suntem pe maini bune, pentru ca in caz ca ne loveste dracului vreun cataclism, care sa rada civilizatia noastra de pe fata pamantului si mai supravietuiesc cativa cat sa poata sa infiinteze o noua civilizatie, pietrele astea au mari sanse sa dainuie si peste sute de ani, cand or sa fie descoperite, cei care or sa le descopere isi vor da seama ce oameni destepti am fost noi pentru ca scriam si desenam pe pietre, deci nu eram chiar asa de primitivi cum ar fi fost tentati sa creada.