Ghiciti Tara #18

flag-416128

#1:

Cea mai mare expoziţie de lucrări de artă în aer liber din Europa de Est este ignorată şi lăsată să se degradeze. Cele peste 30 de sculpturi metalice de mari dimensiuni de pe Faleza Dunării din Galaţi au devenit suport pentru afişe sau locuri de exerciţiu pentru pasionaţii de graffitti.

#2:

La Drăguşeni, în judeţul Suceava, alegerea primarului nu a fost niciodată mai dificilă. Pe trei din cei patru candidaţi îi cheamă la fel: Vasile Cepoi. Unul dintre ei este actualul edil, care spune că nu-şi face probleme că ar putea rata obţinerea celui de-al patrulea mandat. Potrivit politologilor, desemnarea unui contracandidat cu acelaşi nume este o tactică la care partidele apelează ca să rupă din voturile unui candidat puternic.

#3:

Odată cu soarele şi vremea bună, a revenit şi apetitul românilor pentru grătare în aer liber. Deşi de patru ani e în vigoare legea care interzice grătarele în spaţiile neamenajate, toată lumea aprinde grătarele pe malul apei sau în mijlocul pădurii. În Braşov spre exemplu, sunt amenajate 3 locuri pentru picnic, însă malul râului Timiş rămâne preferatul localnicilor. Asta şi pentru că poliţiştii locali nu se înghesuie cu amenzile.

flag-416128

#4:

Situaţie jenantă pentru Poliţia Rutieră! Şapte agenţi de la Reghin, adică tot biroul din oraş, sunt bănuiţi că luau mită de la şoferi ca să îi ierte de amenzi. Ancheta procurorilor anticorupţie este în plină desfășurare.

#5:

Situaţie cel puţin ciudată la Nehoiu. Primarul oraşului, dar şi cinci funcţionari, printre care contabilul-şef, şeful de urbanism şi secretarul, au fost suspendaţi din funcţii după ce au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. În timp ce primarul se află sub control judiciar, funcţionarii au fost deja înlocuiţi cu subalternii lor. Primăria este condusă acum de viceprimar, cercetat şi el pentru abuz în serviciu în acelaşi dosar.

#6:

Mai bine la mila statului, decât să muncească. Asistații social dintr-o comună din Botoșani refuză locurile de muncă oferite de o fabrică de confecții și preferă să trăiască în sărăcie. Explicația lor? Munca e prea grea, iar salariile sunt mici.