Profitshare e o cauza pierduta

Screen Shot 2016-07-03 at 08.02.45

Mai devreme am intrat in contul de Profitshare, in care n-am mai intrat de aproape un an pentru ca am vrut sa fac un mic experiment si sa inlocuiesc unul din bannerele de AdSense din sidebar cu un widget din Profitshare.

Imediat ce am intrat in cont mi-a aparut o notificare cum ca trebuie sa descarc un contract sa-l tiparesc, sa-l semnez si apoi sa-l scanez si sa-l urc inapoi pe site. Am ramas oarecum perplex pentru ca situatia asta m-a dus imediat cu gandul la faptul ca la Profitshare cu siguranta dicteaza vreunul care a lucrat in prealabil pe la ANAF ca altfel nu se explica de unde vine cretinitatea asta birocratica.

Peste tot in lumea asta larga atunci cand folosesti un serviciu online ti se impun niste termeni si conditii pe care 99,99% dintre noi n-au timp si chef sa le citeasca si pe care le accepta fara sa clipeasca, iar acceptul ala asociat cu datele personale utilizate la deschiderea contului si cu IP-ul de pe care s-a dat acceptul constituie de fapt o relatie contractuala si o obligatie la respectarea contractului.

In anno domini 2016 sa impui procedura asta de descarcat, tiparit, semnat si apoi scanat hartii pentru utilizarea unui serviciu online e la fel de absurda precum taxa de timbru sau copia legalizata.

Am inchis notificarea pentru ca mi s-a parut de-a dreptul tampita solicitarea si cum voiam doar sa fac un mic test ca sa vad ce banner primeste mai multe clickuri nu ma interesa catusi de putin birocratia lor mai ales ca n-am bani de scos de la ei. Absolut toate platformele de afiliere internationale cu care am lucrat mi-au cerut sa completez hartii de multe ori exclusiv online doar atunci cand am incercat sa scot banii.

La Profitshare treaba sta altfel pentru ca birocratia cretina trebuie sa fie aplicata pana la capat si astfel, dupa ce ca anterior n-am putut sa adaug siteuri in sistem fara o verificare MANUALA, acum aparent nu pot nici macar sa generez un widget fara sa trec prin mizeria birocratica ce presupune completarea contractului:

Screen Shot 2016-07-03 at 08.02.45

Am cautat peste tot in cont un link de unde sa descarc mizeria aia de contract sa vad despre ce idiotenie e vorba si n-am gasit niciun link ulterior. Am dat logout si login iarasi si nu mi-a mai aparut notificarea cu contractul deci teoretic nu pot sa le fac pe plac pentru a genera un amarat de widget decat daca probabil iau legatura cu ei. Eventual in scris prin posta ca la roTLD ca sa fie pe placul lor.

Evident ca dupa articolul asta cu siguranta o sa se trezeasca cineva sa-mi scrie ca sunt eu absurd si prost pentru ca ei doar isi fac meseria.

Daca n-am gasit de unde sa descarc contractul m-am apucat sa caut un link prin care sa-mi pot inchide contul pentru ca din punct de vedere legal sunt obligati sa puna la dispozitie o astfel de functie, dar evident n-am dat peste niciun link prin care sa-mi inchid contul la ei. Probabil ca si treaba asta cu inchisul contului presupune sa completezi hartii peste hartii si sa le pui frumos intr-un dosar cu sina ca sa te incadrezi.

Am scos toate siteurile din sistem si toate instrumentele active si am sa-i las sa faca treaba cu spammerii.

Si apropo de spammeri, la cealalta platforma de afiliere romaneasca pe care refuz s-o folosesc mai bine de jumate dintre afiliatii premianti sunt spammeri si chiar daca cei responsabili se fac ca iau atitudine la 3-4 zile dupa ce-i raportezi pe spammeri ei revin cu aceleasi metode, acelasi ID de afiliat si schimba doar adresele de email si formatul de pe care trimit.