Surprize, surprize

Screen Shot 2015-08-06 at 12.44.16

Ieri publicam pe blog articolul in care relatam faptul ca exista unii care fac spam la modul grosolan folosindu-se de imaginea unor magazine online ce lucreaza prin 2parale.

Am decis sa public articolul respectiv deoarece spamul in cauza venea de pe adrese de Gmail diferite si parea sa persiste de luni bune. M-am gandit ca probabil nu sunt singurul care primeste aceste emailuri nesolicitate, dar ca poate sunt singurul care o sa scrie de ele. Si am scris.

De dimineata am gasit un mail de la cineva din cadrul 2parale.ro prin care mi se cerea sa dau forward emailului original pentru a se investiga situatia mai departe.

Din pacate pentru ei tot ce a ramas sunt capturile de ecran pentru ca emailul in cauza l-am sters imediat dupa ce am scos capturile respective si am golit cosul de gunoi asa cum fac la fiecare inceput de luna cand verific ce am prin directorul spam si sterg tot ce e cu adevarat spam.

Insa au avut norocul sa gasesc in mail un alt mesaj, aparent trimis de la acelasi individ dar de pe alt email (newsletter.pentru.toti@gmail.com) si care parea un newsletter de la Elefant.ro:

Screen Shot 2015-08-06 at 12.39.16

Ba mai mult, am gasit in acelasi director spam o serie de newslettere pe care mi le trimite aparent zilnic un individ si care au titlul de Revista Presei. In newsletterele respective, unul de se lauda ca detine siteul directproprietar.ro pune linkuri catre diverse stiri si intre linkuri strecoara bannere de afiliere prin 2parale:

Screen Shot 2015-08-06 at 12.41.18

 

Individul in cauza trimite spam aparent din aceeasi retea despre care scriam aici si nu m-ar mira sa fie exact aceeasi persoana:

Screen Shot 2015-08-06 at 12.44.16Dar sa revenim la surprize ca despre asta va spuneam in titlu.

Am dat forward celor doua mesaje din care se pot identifica conturile de afiliat care au fost folosite si am primit un raspuns de la cei de la 2parale prin care mi se cerea sa confirm adresele de email pe care a fost primit spamul de la fiecare in parte si in care eram informat ca odata cu identificarea spammerilor se vor lua masurile necesare.

In acelasi timp m-a contactat si o persoana de la EvoMag ce mi-a cerut sa-i fau forward emailului in cauza pentru ca si ei la randul lor sa initieze o verificare in acest sens.

Trebuie sa recunosc faptul ca acest lucru m-a surprins destul de placut. Nu ma asteptam ca cineva sa ma contacteze in urma articolului postat si sa-mi ceara detalii suplimentare.