Nu doar trantorii sunt problema

Pentru o buna perioada de timp am crezut ca problema societatii si economiei e reprezentata exclusiv de trantori. Stiti voi c-am mai scris despre ei pe aici, acei indivizi care nu vor sa munceasca si care cred ca statul e obligat sa-i intretina la nesfarsit pe spinarea celor care muncesc.

Doar ca zilele astea am ajuns la concluzia ca nu trantorii sunt problema, sau cel putin nu sunt singurii care reprezinta problema societatii moderne pentru ca mai exista o categorie de indivizi care sunt la fel de nocivi: saracii cu pretentii.

Sunt sigur ca fiecare dintre voi cunoaste vreunul dinasta pentru ca e genul de om care consuma chestii low-cost fiindca doar alea si le permite, chiar si atunci cand vorbim de chestii de lux si apoi se plange ca low-cost-ul e de cacat.

Cati dinastia nu au zburat vreodata cu Ryanair sau WizzAir si au postat pe urma suparati pe blog sau pe Facebook ca le-a intarziat zborul, ca nu era rece berea sau ca volumul de aplauze de la aterizare nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor.

Si ma stiti pe mine, sunt ticalos cand cumpar chestii, dar nu sunt chiar idiot si nu am asteptari nerealiste de la produse sau servicii atunci cand le iau ieftin.

Apropo de asta, mai devreme citisem o postare pe reddit in care un oarecare cerea recomandari de firme de hosting mici, deci low-cost, adica ieftine, care sa aiba si propriul datacenter. Nu pot sa spun decat ca m-a uimit idiotenia si tupeul individului.

Omul voia ca firma sa fie mica pentru ca el sa dea maxim $5/luna pe gazduirea unui site si in schimb se astepta ca firma in cauza sa aiba o infrastructura proprie cu angajati proprii si care sa fie top-notch, iar firma sa intretina infrastructura respecitva si sa plateasca angajatii din cei $5 pe luna pe care-i ia de la fiecare sarac cu pretentii.

foto via Tumblr

Cucule, ai legatura!