N-aveau de unde sa stie…

1878174

Aseara ma contrariam cu un stangist care iti povesteste marea cu sarea privind politica de stanga, dar cand e vorba sa-si asume ticalosiile celor de stanga se da la fund si iti arunca placa aia cu „aia nu erau de stanga ci liberali deghizati”.

Omul se uita la ceva emisiune de pe la Digi24 unde se discuta felul in care s-a ajuns aici si se enumerau factorii care au determinat treaba asta cu OUG-urile, iar cineva a concluzionat ca principala vina o au cei care au votat liste cu nume de infractori pe ele, adica cu precadere pensionarii (nu toti, dar daca vorbim despre majoritatea lor atunci vorbim la modul generalist).

Ori baiatul asta are o problema cu treaba asta si nu suporta sa spui ceva despre pensionari, ceva gresit fiindca ia foc instant. Asa ca a inceput sa-mi sara in cap atunci cand i-am zis mai in guma, mai serios ca si eu consider ca cei care au votat liste de parnaiasi (indiferent de partid) sunt principalii vinovati pentru esecul statului de drept in Romania.

Acuma cineva (Tolo cred) a facut un apel in urma cu ceva vreme in care a indemnat lumea sa nu-i stigmatizeze pe votantii PSD dupa povestea asta si eu unul sunt partial de acord cu treaba asta pentru ca votantii PSD (la fel ca votantii oricarui alt partid) se impart in urmatoarele categorii:

  • Cei care cred in doctrina socialista si voteaza in consecinta;
  • Cei care voteaza de frica, fiindca i-a amenintat seful ca daca nu voteaza cu PSD-ul o sa-i dea afara (Astia care fac lucrul asta mi se par cei mai prosti. Pe bune cine dracu’ te verifica pentru a vedea cum ai votat si pana la urma de ce ai vota impotriva propriei tale convingeri?);
  • Cei care pun stampila pe lista cu nume de ticalosi pentru ca ei la randul lor sunt ticalosi si se aciueaza pe la sedii de partid ca sa ciupeasca si ei ceva cam la fel cum se aduna cersetorii la poarta bisericii in fiecare duminica dimineata;
  • Cei care voteaza un ticalos doar pentru ca le-a promis ceva bani in plus chiar daca el a fost dovedit c-a furat.

Primii, cei care voteaza in baza de doctrina au o scuza in timp ce restul n-au nicio scuza. Si sa spui ca pensionarii care au votat un infractor nu-s vinovati pentru ca habar n-aveau ce-o sa faca asta dupa ce ia puterea e de noaptea mintii.

Sa nu uitam ca aceeasi pensionari (pe vremea cand inca erau oameni ai muncii) l-au tinut pe Iliescu in brate si i-au dat un cec in alb la un an dupa ce atatia oameni au fost casapiti in bataie de catre mineri si unii dintre ei chiar au murit mai devreme sau mai tarziu.

Apoi aproape ca l-au facut pe Nastase mosier peste intreaga Romanie, daca nu erau atunci cativa prosti plini de speranta care sa-l dea pe Basescu.

Pe urma, doi ani mai tarziu dupa ce Ponta facuse tot ce i-a stat in putinta sa-l scape pe Nastase de parnaie, mandrii pensionari carora atata lume le plange de mila il puneau pe Ponta presedinte daca nu se trezea in diaspora oaresce emotie si nu se mobiliza lumea sa voteze in numar cat mai mare.

90% din cei care s-au prezentat la vot (si aici ma includ si pe mine) stiau foarte bine pe cine si de ce voteaza, iar acum multi dintre ei se dau pizde virgine care pare-se c-au votat fara discernamant si desi repeta obsesiv fix aceleasi greseli de aproape 28 de ani. Pai in cazul asta poate n-ar trebui sa transformam tara intr-o mare puscarie ci intr-un imens ospiciu.

Deci ramane cum am stabilit, n-aveau de unde sa stie ce fac dand un cec in alb unui bandit.