Ghiciti tara #8

Asphalt with cardinals

#1:

In Braila este in desfasurare un proiect de realibilitare a sistemului de canalizare a mai multor strazi, proiect care a costat aproximativ 16 milioane de euro.

Una dintre strazile vizate este Alecu Russo, din cartierul Radu Negru. In acest weekend s-a inceput lucrul pe aceasta strada, prilej de bucurie pentru localnici, care au crezut ca vor scapa in sfarsit de praf si noroaie.

Insa, surpriza, muncitorii au gresit strada. Pentru aceasta zona inca nu exista autorizatie de constructie. Localnicii sustin ca dupa aceasta lucrare esuata a fost avariata si canalizarea montata in urma cu doar doi ani.

#2:

Ioan Ciulea, consilier municipal la Medias, a depus la Primarie o propunere de hotarare prin care cere ca toti cetatenii din oras care au caini de curte ce latra prea tare sa le scoata corzile vocale sau, daca nu vor sa-si opereze animalele de companie, sa le ‘instraineze’, scrie Agerpres.

#3:

Registrul Auto Român (RAR) a prezentat rezultatele controalelor pe care le-a făcut anul trecut, iar concluziile sunt îngrijorătoare. Unii dintre șoferi ies pe drumurile publice fără să aibă frâne bune, în timp ce alţii conduc maşini cu probleme la direcţie. Despre acești șoferi, RAR susține că prezintă „pericol iminent de accident” din moment ce nu pot frâna în siguranţă şi nici nu pot controla maşina corect în cazul unui derapaj, de exemplu.

white cardinal symbols/signs on the asphalt road
foto via GraphicStock

#4:

Pericolul vine, uneori, chiar cu ambulanţa. Mai bine de jumătate dintre maşinile de intervenţie din ţara noastră sunt mai vechi de şapte ani, iar unele dintre ele sunt conduse de şoferi iresponsabili. Nu folosesc centura de siguranţă nici pentru ei, nici pentru pacienţii pe care îi transportă. Sunt concluziile celor aproape 200 de controale făcute de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, controale finalizate cu amenzi de aproape 60 de mii de lei.

#5:

Viitorul se arată uşor înţepenit şi cu dureri de spate pentru România. Deşi acum suntem o populaţie mai tânăra decât media europeană, se estimează că în anul 2060, şase din zece români vor avea peste 65 de ani. Faţă de primul recensământ de după anul 1989, când România numără peste 23 de milioane de locuitori, astăzi suntem mai puţin de 20 de milioane. 3,4 milioane de români au peste 65 de ani şi 3,3 milioane sub 14 ani.